En Sıcak Konular

Mumbai kasabına avukat yok

12 Aralık 2008 17:53 tsi
Hindistan'da 179 kişinin yaşamını yitirdiği 26 Kasım Mumbai terör olaylarından sonra yakalanan terörist Ajmal Kasab'ın savunmasını yapacak avukat bulunamıyor.

Mumbai'deki avukatlar toplumun tepkisini çekmemek ve bir teröristi savunmayı etik bulmadıkları gerekçesi ile Kasab'ı savunmayı reddediyor. Mumbai Barosu'na mensup Dinesh Mota'ya verilen terörist Kasab'ın savunması Mota'nın bağlı olduğu baro tarafından reddedildi. Mota ise kendisinin zihnen bir teröristi savunacak durumda olmadığını söyledi. 24 yıllık avukatlık yaşamında ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını dile getiren Mumbaili avukat Dinesh Mota, bunun bir risk olduğunu bildiğinden teklif gelince titrediğini kaydetti.

Davayı almayı kabul etmemesi halinde avukatlık lisansını kaybetmekten de çekindiğini söyleyen Mota, ailesi ile görüştükten sonra işine giderek böyle bir davayı almanın etik olmayacağını bağlı olduğu birime ilettiğini açıkladı. Reddin kabul edilmesi ile çok sevindiğini belirten Mota, daha sonra bini aşkın üyesi bulunan Baronun karar alarak teröristi savunmayı reddettiğini dile getirdi. Mumbai Barosu başkanı Rihini Wagh böyle bir olayın ardından insanların duygularını anladıklarını ve ona göre hareket ettiklerini aktardı.

Baro tarafından böyle bir kararın ilk defa alındığına dikkat çeken Wagh, terör olayı ile suç kanununun arasında bir yorumlama yaparak bu karara vardıklarını ifade etti. Mumbai polisi ise Kasab için yeni bir avukat aramaya bugün ya da yarın başlanacağını ve kendisinin kanunen mahkemede temsil edileceğini duyurdu. Mumbai polisi suçla mücadele birimi müdür yardımcısı Rakesh Mehta, polisin bu olayı aydınlatmak için gerekli her şeyi hazırlayacağını beyan etti. Saldırılardan sonra Muhammed Ajmal Kasab adlı terörist canlı, 9 terörist de ölü ele geçirilmişti.

Hindistan, 26 Aralık Mumbai terör saldırıları ile alakalı olarak Pakistan merkezli Leşkeri Tayyibe örgütünü suçluyor. Pakistan ise Hindistan hükümetinden bununla alakalı kesin kanıt istiyor.

Sabah



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs