En Sıcak Konular

Hint gücü revize oluyor

12 Aralık 2008 13:44 tsi
Hindistan, Bombay saldırılarından sonra ülke ilk kez çok ayrıntılı bir güvenlik paketine geçiyor. Öte yandan BM Güvenlik Konseyi Yaptırımlar Komitesi dört Pakistanlı’yı terörist ilan etti

Hindistan İçişleri Bakanı Palaniappan Chidambaram, Bombay kentindeki terörist saldırılardan sonra ülkedeki bütün güvenlik ve istihbarat kurumlarının gözden geçirileceğini söyledi. Hindistan parlamentosunda konuşan Chidambaram, hükümetinin sahil güvenlik güçlerini takviye edeceğini, FBI tarzında bir ulusal soruşturma kurumu oluşturulacağını, tren polislerine daha iyi eğitim verileceğini ve terörle mücadele yasalarının ağırlaştırılacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı, "Böyle bir tehdit karşısında olduğu gibi devam edemeyiz. Halkı ve ülkeyi terörizme karşı hazırlamalı ve belirli adımlar atmalıyız" açıklamasını yaptı. Chidambaram, daha önce yaptığı bir açıklamada, hükümetin saldırılarda gafil avlandığını kabul etmişti.

171 kişinin öldüğü Bombay saldırılarından sonra Yeni Delhi hükümeti ilk kez böylesine ayrıntılı önlemler paketi açıkladı.
Öte yandan BM Güvenlik Konseyi Yaptırımlar Komitesi, dört Pakistanlı'yı Bombay saldırılarıyla ilgili oldukları gerekçesiyle terörist ilan ederek yaptırım uygulama kararı aldı.

BM’nin yaptırım uygulayacağı kişilerin Leşker-i Tayyibe örgütünün elebaşıları Zeki Ürrehman Lakhvi, Muhammed Said, Haci Muhammed Eşref ve Mahmud Muhammed Ahmed Bahazik olduğu açıklandı. Bu dört Pakistanlı'ya ait mal varlığının dondurulması, seyahat yasağı gibi yaptırımlar getirildi.

Pakistanlı hayır kuruluşu Cemaat Üddava'nın başkanı Hafız Muhammed Said ise karara karşı çıktı ve dava açacaklarını söyledi.  Said, kararına karşı mücadele edeceklerini, BM'nin son girişiminin dinî grupları hedef aldığını ifade etti. Said, kuruluşlarının BM'nin kararına karşı Pakistan ve uluslararası mahkemelerde mücadele edeceğini belirterek, Hindistan ve ABD'yi kuruluşlarına karşı kanıt göstermeye davet etti.

Cemaat Üddava'nın, Hindistan'ın Bombay saldırılarını düzenlediğini öne sürülen Pakistanlı örgüt Leşker-i Tayyibe'nin perde arkasındaki kuruluşu olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Lahor emniyet müdürü Pervez Rathor, Bombay saldırılarını gerçekleştiren grupla bağlantılı olduğu düşünülen Pakistanlı Cemaat Üddava adlı yardım kuruluşunun lideri Hafız Muhammed Said ve diğer dört önde gelen yetkilisinin ev hapsinde tutulacağını, hapis süresinin üç ay sürebileceğini açıkladı.

Taraf



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs