En Sıcak Konular

ABD'de bankacı kıyımı sürüyor

12 Aralık 2008 09:51 tsi
Citigroup 50 bin çalışanı ile yollarını ayıracağını açıklamasının ardından son darbe 35 bin kişi ile Bank of America'dan geldi.

Küresel kriz ABD bankacılık sektöründe çalışanları vurmaya devam ediyor. Citigroup'un 50 bin bankacıyla yollarını ayıracağını açıklamasının ardından ABD'nin en büyük üçüncü bankası Bank of America da üç yıl içinde 35 bin çalışanının işine son vermeyi planladığını açıkladı. Banka kararın, zayıflayan ekonomik koşullar ve Merill Lynch birleşmesi nedeniyle alındığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre bankanın tüm operasyon birimlerinden çalışan çıkarılacak. Banka, alınan karara rağmen müşterilerine yönelik hizmetlerinde bir aksama olmayacağını kredi ürün yelpazesindeki tüm ürünlerin verilmeye devem edileceği belirtti. Bank of America'nın açıklamasından sonra hisseleri dün yüzde 2 düştü.

YÜRÜYEN CV'LER DÖNDÜ

Bu arada 1929'daki büyük buhranının simgelerinden biri olan boynunda 'işsizim' yazılı tabelayla dolaşanlar 80 yıl sonra yine Wall Street sokaklarına geri döndü. İşsiz olduğunu, iş tecrübelerini yazan panolar taşıyanlardan biri de Paul Nawrocki. Krizin simgelerinden biri haline gelen Nawrocki dokuz aydır iş arıyor. Takım elbiseli ve kravatlı olarak New York sokaklarında dolaşan Nawrocki, şu anda gururunu bir kenara bırakmış durumda. Üzerinde 'Neredeyse Evsiz' yazısı asılı. Sokakta CV'sini dağıttığı bir çok insanla da iş görüşmesi yapmış. Ama hâlâ bir iş bulamamış.

Sabah



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs