havalara dikkat | " /> havalara dikkat | "/>

En Sıcak Konular

Bayramda havalara dikkat

7 Aralık 2008 22:54 tsi
Bayramda havalara dikkat Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ama meteoroloji yurdun büyük bölümünde yağış uyarısında bulunuyor. İşte gün gün bayramda hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale, Gökçeada, Bozcaada, Balıkesir'in Edremit ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir il geneli ve Dikili çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde iç bölgelerde yoğun olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde İç Ege (Afyon, Uşak ve Kütahya), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu (Konya, Kayseri ve Sivas başta olmak üzere bölge geneli), Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu, Gümüşhane, Çorum, Amasya ve Tokat), Doğu Anadolu'nun batısı (Tunceli, Erzincan, Malatya ve Elazığ) ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde (Diyarbakır, Batman ve Siirt)] sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, yurdun kuzeybatı kesimlerinde güneybatı, güneydoğu kesimlerinde ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BAYRAMDA HAVA

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, arife günü yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini ve bayramın genelde yağışlı geçeceğini sıcaklıkların da 6- 8 derece düşeceğini açıkladı.

BİRİNCİ GÜN: Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile sıcaklıklar yurt genelinde 6-8 derece düşecek.

İKİNCİ GÜN: Yurdun batı kesimleri hariç büyük bölümünde yağışlar devam edecek, iç kesimlerde karla karışık yağmur, kuzey batı kesimlerde ise kuvvetli rüzgâr bekleniyor.

ÜÇÜNCÜ GÜN: Yağışlar doğuya kayıyor, yurdun batı kesimlerinin parçalı bulutlu, orta ve doğu kesimlerinin karlı, kıyı kesimlerinin ise yağmurlu geçmesi bekleniyor. Batı bölgelerinde hava sıcaklıkları 1-3 derece artacak, doğuda ise azalacak.

DÖRDÜNCÜ GÜN: Yurdun büyük bölümünde yağış ihtimali yok. Kars-Ardahan- Ağrı hattında kar bekleniyor, sıcaklıklar batı kesimlerde artıyor. Mehmet Çağlar, cuma gününden itibaren yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini, cumartesi ve pazar günleri ise iç ve batı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde yağış beklendiğini kaydetti. İlk gün Ankara yağışlı 6-8 derece, İstanbul yağışlı 8-10 derece, İzmir ise parçalı bulutlu 11-14 derece olacak.

aa



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs