En Sıcak Konular

Köylerini satılığa çıkardılar

7 Aralık 2008 22:45 tsi
Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı 200 haneli Beylice köyü, köyde bulunan kooperatif fabrikasının faaliyet olmaması ve aldığı krediyi ödeyememesi nedeniyle satılığa çıkarıldı.

2004 yılında Beylice köyünde büyük umutlarla Aromatik Bitkiler Fabrikası kuruldu, fakat fabrika kar etmeyince alınan krediler geri ödenemedi. Bu yüzden Tarsus 2. İcra Müdürlüğü tarafından yapılan icra takibatında alacaklı gözüken Çevre ve Orman Bakanlığı, 1 milyon 500 bin YTL alacağını tahsil etmek için S.S. Beylice Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye 165 kişiye icra takip ödeme emri gönderdi.
 
Toplam 165 üyesi bulunan S.S. Beylice Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin tüm üyelerinin her birine 6 bin ila 11 bin YTL arasında ödeme emri geldi.

Ancak, ödeyecek paraları olmayan kooperatif üyesi köylüler, icra takibinin durdurulması için itiraz dilekçesi verdiler. Ardından da köy meydanında toplanarak eylem yaptılar. Pankartlar açıp, köyü satılığa çıkardıklarını ilan eden köylüler, yoldan geçen araçları durdurarak köyü satmak istediklerini söylediler. Köylüler, "Herkes kurban satıyor, biz de köyümüzü satıyoruz" dediler.

Köylüler adına konuşan kooperatif ortaklarından Fuat Savcı, "Bu paraları ödeyecek durumumuz yok. Biz zaten başka köylere yevmiye ile gidip çalışarak geçimimizi sağlıyoruz. Sabahtan akşama kadar kazandığımız para 17 YTL. Bana 11 bin YTL borç çıkarmışlar. Benim bu parayı vermem mümkün değil. Devletimizden yardım istiyorum" dedi.

Ayşe Gücük (45) ise, oğluna 6 bin YTL borç çıktığını dile getirerek, "Devlet bu sorunumuza çözüm bulmazsa evimizi satıp, çadırda yaşamak zorunda kalacağız" diye konuştu.

 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs