En Sıcak Konular

İstanbul polisinden 'darp' tepkisi

7 Aralık 2008 19:05 tsi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ''Bir avukatın resmi ve sivil polislerce darp edildiği''ne ilişkin haberle ilgili açıklama yaparken olayın nasıl meydana geldiğini de ortaya koydu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bir avukatın, ''Bahçelievler Çam Sokak'ta sivil giyimli elinde telsiz olan ve resmi elbiseli polislerle birlikte 15-20 kişilik grup tarafından darp edildiği'' iddiasıyla 75. Yıl Polis Merkezi'ne başvurduğu belirtildi.

Yapılan incelemede, dün saat 21.20 sıralarında ''Bahçelievler Çam Sokak'ta bir bayanın darp edildiği'' şeklinde ihbar alındığı, olay yerine giden motosikletli polis ekiplerinin, vatandaşların işareti üzerine bir taksiyi durdurdukları, avukatın taksiden inerek, ''Kendi işini kendisinin göreceğini ve kimseden şikayetçi olmadığını'' söylediği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Görevlilerin taksi içerisindeki bayana da 'şikayetinin olup olmadığını' sorduklarında, bayan 'şikayetçi olmadığını' belirtmiştir. Alınan tanık beyanlarından, 'avukatın kız arkadaşını dövdüğü esnada 15-20 kişilik bir grubun kızı kurtarmak için müdahalede bulunduğu, bunların muhtemelen muhitin Salıpazarı civarında bulunan 17-18 yaşlarında gençler ve beyaz bir otodan inen 4-5 kişilik grup ile çevreden geçen şahıslar tarafından yanında bulunan kız arkadaşını darp ettiği için dövüldüğü, grup içerisinde herhangi bir sivil kıyafetli telsizli ve resmi kıyafetli polis görmedikleri anlaşılmıştır.''

Avukatın kız arkadaşının açık kimliği ve adresi istendiğinde ''Kız arkadaşının ailesinin mutaassıp olduğunu ve olayın duyulmasını istemediğini'' beyan ettiği aktarılan açıklamada, Cumhuriyet Savcısının şüpheli ve tanıkların beyanlarının alınarak gönderilmesi talimatıyla adli tahkikata başlandığı, şüphelilerin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

-AVCILAR'DAKİ OLAY-

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan başka bir açıklamada, dün bir televizyon kanalının ana haber bülteninde ''Avcılar'da polisten kimlik soran bir kişinin, görevliler tarafından dövüldüğü'' iddiasıyla asılsız habere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, 4 Aralık 2008 tarihinde saat 02.00 sıralarında bir aracın sürücüsünün, Avcılar Denizköşkler Mahallesi Sahil Caddesi girişinde kontrol yapan iki önleyici hizmetler ve bir trafik ekibini görmesiyle ''U'' dönüşü yaparak kaçtığı, görevlilerin takibi sonucu aracın 300 metre ileride durdurulduğu kaydedildi.

Araçtan inmesi istenen sürücünün ''Beni bu araçtan kimse indiremez, sizin polis olduğunuzu nereden bileyim? Kimlik gösterin'' dediği anlatılan açıklamada, görevlilerin kimlik gösterdiği ancak ''Kimliğinizi biraz daha uzatın göremiyorum'' diyen şahsın yaklaşan görevliye yumruk attığı ifade edildi.

Söz konusu kişinin polise fiili ve sözlü direniş gösterdiği, iki görevliyi yaralayarak tekrar kaçmaya başladığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Sürücü tekrar yakalanıp ekip otosuna bindirilmiş burada da mukavemetini sürdürmüş, 3-5 kere başını otonun camlarına ve kaportasına vurmuş, aracın camını kırmıştır. Olay yerine ambulans çağrılmış tedavisi yaptırılmak istenmişse de tedaviyi de kabul etmemiştir. Olaydan 3 saat sonra Adli Tıp Kurumu'ndan aldırılan alkol raporu ile 1.47 promil alkollü olduğu tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla görevli polise mukavemet, hakaret, tehdit ve kamu malına zarar vermekten hakkında adli işlem yapılmıştır.''

 



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs