En Sıcak Konular

Bakanlık ödemiyor, okullar susuz

4 Aralık 2008 19:25 tsi
4 bin 400 sınıf, 3 bin öğretmen açığı olan Diyarbakır"da bu kez de okulların suyu kesilecek. Diyarbakır"da milli eğitimin ödemediği su faturaları yüzünden, okulların sularının kesileceği öğrenildi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ), bazı lise, ilköğretim okulu ve resmi kurumların biriken borçlarından dolayı sularının kesileceği belirtildi. Abonelerden 42 milyon YTL alacaklarının bulunduğunu belirten DİSKİ Genel Müdürü ilköğretim ve liselerin son on yıldır çok az ödeme yaptığını belirterek, toplam alacaklarının büyük çoğunluğunu Milli Eğitim Müdürlüğünden alacaklarının oluşturduğunu söyledi.

"Milli Eğitim Müdürlüğü, borçları ödemiyor"

Konuya ilişkin konuşan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan ise, Diyarbakır"da eğitim alanında çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Karahan, liselerin ödenek sıkıntısıyla geçen sene de yakıt alamadıklarını; DİSKİ"nin yanı sıra TEDAŞ"a da borçları olduğunu söyledi.

İlköğretim okullarının borçlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödenmesi gerektiğini hatırlatan Karahan, “Milli Eğitim ödemesi gereken borçları ödemiyor. Bu yıl İl Özel İdaresinden kendisine ayrılan, 13 milyon YTL var fakat Milli Eğitim Müdürlüğü, bu parayla borçlarını kapatmak yönünde bir yaklaşım içinde değil” şeklinde konuştu.

Bakanlık da göndermiyor

Liselerin ise kendi bakanlık tarafından gönderilen ödeneklerin yetersizliğinden dolayı borçlarını ödeyemediğini kaydeden Karahan, özellikle öğrenci çalıştıran bazı Endüstri Meslek Liselerinin ise yeterli bütçeye sahip olmasına rağmen bu borçları ödememeyi tercih ettiklerini söyledi. Bu sıkıntıların son iki dönemdir yaşandığını ifade eden Karahan, okulların yanı sıra hastaneler ve bir çok resmi kurumun da borçlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

DİSKİ"nin önlem olarak suları kesmeyi tercih etmemesi gerektiğini belirten Karahan, Diyarbakır"da bunun dışında da eğitim alanında bir çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, hizmetli açığı, güvenlik sorunu ve derslik ile öğretmen açığının ciddi boyutlarda olduğunu ifade etti. Kentte şu anda 4 bin 400 derslik açığı, 3 bini aşkın öğretmen açığı mevcut.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs