En Sıcak Konular

Erdoğan'ı neden kediye benzetti?

4 Aralık 2008 11:19 tsi
Hatırlarsınız... Avşar kızı, Başbakan için 'Ürkek kedi' benzetmesi yapmıştı. Bu söz çok tepki çekmişti. Avşar kızı bu söze şimdi açıklık getirdi?

Hülya Avşar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'ürkek bir kedi gibi' ifadesini kullanınca AKP'lilerden büyük eleştiri almıştı. Erdoğan'ın yakın çevresine çatan Avşar, neden kedi benzetmesi yaptığını açıkladı.

Kanaltürk'te Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ ile oyuncu Doğa Rutkay'ın birlikte sundukları 'Medyatik' programına rahatsızlığı nedeniyle telefon bağlantısı ile katılan Hülya Avşar, Başbakan Recep Erdoğan ile ilgili kedi benzetmesine açıklama getirdi.

KEDİ BENZETMESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Hülya Avşar bir röportajında Başbakan Erdoğan'a yönelik "Ürkek bir kedi gibi amatör bir tarafı var" ifadelerini kullanmış, tepki çeken bu sözlerine AKP'liler "Biz onu hep aslan gibi görmeye alıştık" diyerek yanıt vermişlerdi.

BAŞBAKAN'A YAĞCILIK YAPIYORLAR

Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarına çatan Avşar, "Başbakanımızın danışmanları, Başbakanımızın hata yapmasına sebep oluyorlar. Halbuki Başbakan inanın öyle birisi değil. Aslan gibi dediler mesela, bütün o milletvekilleri maalesef Başbakana yağcılık yapıyorlar. Hepsi yağcı diye düşünüyorum. Onlar da 'Aslan gibi bizim Başbakanımız' dediler, alay eder gibi. Yani 3 yaşındaki çocuğa da 'aslan gibi çocuk' diyorsun. Peki o zaman buna ne diyeceksin?" diyerek yeni bir tartışma konusu daha başlatmış oldu.

BAŞBAKAN YAŞLANMIŞ

Türkmax kanalında Başbakan Erdoğan'ı ağırlayan Hülya Avşar, 'kedi' benzetmesini bir kadın duyarlılığı ile yaptığını vurguladı ve Erdoğan'ı yaşlanmış gördüğünü şu sözlerle ifade etti:

"O kadar yıpranmış gördüm ki, her kafadan bir ses çıkınca. Belli ki fazla üstüne gidilmiş. Yaşlanmış, yani yorgun bir ifadesi vardı. O anlamda 'ürkek'... Aslında çok duygusal diye bir kadın diliyle söyledim bütün bunları. Bir erkek olsam belki 'kedi gibi demek' aklıma bile gelmezdi. Bir kadının aklına gelebilecek en güzel hayvandır diye düşünüyorum ben, kedi..."

Televizyon Gazetesi



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,068 µs