GATA'ya gönderen Paşa | " /> GATA'ya gönderen Paşa | "/>

En Sıcak Konular

Güney'i GATA'ya gönderen Paşa

4 Aralık 2008 10:44 tsi
Güney'i GATA'ya gönderen Paşa

Isparta, Kars Ardahan ve Çıldır'da dört ay askerlik yapan Tuncay Güney'i GATA'ya gönderen Paşa... Nuh Gönültaş Güney’in sıra dışı portresini yazmaya devam ediyor...

Nuh Gönültaş / Bugün

Tuncay Güney’in sıra dışı portresi (2)

Pertevniyal lisesi 1. sınıftan terk olan Tuncay Güney 5 Mayıs 1997'de askere gitti.
Isparta, Kars Ardahan ve Çıldır'da dört ay kadar askerlik yaptı. Veli Küçük 9. Tabur'daki birliğini arayarak Tuncay'ı GATA Psikiyatri Kliniği'ne tedaviye göndermeleri için tasallutta bulundu.

GATA'da homoseksüel raporu almadı. GATA'nın raporunda çocukluktan başlayan psikolojik bozukluğun şizofreniye dönüşebileceği endişesiyle askerliğe elverişliği olmadığını yazıyor!

Güney'in askerlik yaptığı dönemdeki Tugay Komutanı kendisini hiç hatırlamadığını söylüyor ama şimdi emekli olan o komutanın oğlu Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanıyor.

Güney Turgut Büyükdağ'ın sahibi olduğu Yeni Strateji dergisinde çalışmaya başlıyor. Derginin yayın yönetmeni Ergenekon sanıklarından Ümit Oğuztan.

Güney ve Oğuztan MİT elemanı Müslüm Gündüz ile Fadime Şahin tertibinde başroldeydi. Fadime Şahin tertibini hazırlayan ve televizyonlara servis eden, onu kanal kanal dolaştıran Tuncay Güney, Ümit Oğuztan ve Sisi idi.

Ergenekon davasının gizli sanıklarından biri bu Fadime Şahin - Ali Kalkancı olaylarının inançlı insanları rencide etmek için hazırlanan senaryolar olduğunu söylüyor. Talimat Veli Küçük'ten geldi. Organizasyonu Turgut Büyükdağ ve Sisi yaptı. Sisi, Aksaray'da bir müzikholde çalışan Fadime Şahin'e tesettür kıyafetleri giydirerek Çarşamba'da cemaatin içine sokarak staj yaptırdı. Ali Kalkancı umreye gönderildi. Müslim Gündüz'ün etrafına sahte müritler ayarlandı...

Tomris Özden'in eşinin öldürülmesinden sonra Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan 1996'da haber yapacağız diye Özden'in ölümüyle ilgili belgeleri aldılar. Tomris Özden Güney'in kendisinin yanında Veli Küçük'ü defalarca aradığını söylüyor.

Güney, Tomris Özden'in evinde on gün kalan JİTEM elemanının yeşil kodlu Mahmut Yıldırım olduğunu açıkladı.

Güney ABD'ye nasıl kaçtığını şöyle anlatıyor: "Sorgudan sonra Adile Serdar Saçan bana 'S.... git bu ülkeden, herkesin başını belaya sokacaksın" dedi. Yurt dışına çıkış yasağım vardı. Atatürk Havalimanı'nda emniyet müdür yardımcısına ve bir polise 600 dolar rüşvet vererek çıkış yaptım."

Polis sorgusundan üç gün sonra buluştuğu Veli Küçük de Güney'e "Git Amerika'ya ve 10 yıl gelme" diyor. Güney şunları söylüyor: "Bu aslında bir tehditti. Senin sorgulanmanı aslında Tantan istedi. Seni bir daha sorgulamak istiyorlar. Adil Serdar Saçan seni her an yeniden alabilir."

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da o günlerde Tapınak Şövalyeleri'nden bahsediyordu. Tantan'ın ülkeyi ele geçirmeye çalışan Tapınak Şövalyeleri'nden kastı Ergenekon Örgütü'ydü!

Veli Küçük Güney'e "git" dedikten sonra bir rakı masasında Güney'in ölüm kararını alır. Güney'e göre Küçük ölüm kararlarını hep rakı masasında alır.

Güney'in ABD'ye kaçmasına Aydınlık Gazetesi çalışanları yardımcı olur. Hüseyin Karanlık havalimanı polisi ve müdürünü görmesini sağlıyor.

Güney'in ABD'de yaşadıklarına dair çok az şey biliniyor. ABD İstanbul Başkonsolosu Robert Pearson ile dostluk yapmış. 10 yıllık gazeteci vizesi almış.

Güney ABD'de günde 16 saat bir benzincide çalışırken Howard Williams adında bir evanjelist ile tanışmış. Güney'e ABD'de bulunduğu süre içinde ve sonrasında çok yardımcı olan Mardin Dargeçit doğumlu Ermeni veya Süryani olduğu sanılan Yakup Can. Can kendini evanjelist olarak tanıtıyor. "Bir gün Williams birader beni aradı ve yanımızda çok donanımlı bir genç var size yönlendirebilir miyim diye sordu. Hemen kabul ettim."

Yakup Can milyon dolarlara hükmeden bir misyoner. Güney'in 10 yıllık vizesi var ama ABD ona altı aylık kalma izni veriyor. Yakup Can bu süreyi uzatmak için çalıştığında kendisine vize için Güney'in hesabında 100 bin dolar olması gerektiği söyleniyor. Yakup Can orada Tuncay Güney adına 100 bin dolarlık bir çek yazıp Amerikalı yetkiliye gösteriyor. Ancak vizesi uzatılmıyor. Yakup Can Güney'I Kanada sınırına kendi arabasıyla götüren kişi. Güney Kanada'ya iltica ediyor.



Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,756 µs