En Sıcak Konular

Mümtaz'er Türköne


Mümtaz'er Türköne
0 0 0000

PKK'nın gösterdiği yol



PKK önce bir yem kullanıyor. Çukurca'da önce küçük bir mayın patlatıyor. Bir asker şehit oluyor. PKK'lılar pusuya girip bekliyor. Bölgeye gönderilen birlikler bu pusuya düşüyor.


Önce üç mayın uzaktan kumanda ile patlatılıyor. Üç asker şehit oluyor. Akabinde pusuya yatmış PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açıyor ve birliğin komutanı binbaşı dahil altı asker bu ateşle hayatını kaybediyor. Sonra bir dördüncü patlama ile bir kayıp daha veriliyor. Özetle askerî birlik PKK'nın mayın döşediği yola girerek tuzağa düşüyor. Bilanço: 12 asker şehit oluyor ve saldırı amacına ulaşıyor.

28 yıldır terörle mücadele eden bir ordunun bu tuzağa düşmemesi gerekirdi. Peki ya biz? Bizler de aynı tuzağa düşmüyor muyuz? Sözüm, PKK'nın gösterdiği yolda ilerleyenlere.

Yeniçağ'ın manşeti: 'Suçlu sensin' ve bu manşetin yanında Başbakan'ın karanfillerle bezeli bir resmi duruyor. Birliğinin başında PKK'nın kurduğu pusuya doğru ilerleyen binbaşı ile bu manşeti atanların, hataları ve düştükleri tuzak aynı değil mi? Çukurca tuzağını planlayan ve talimatları veren PKK'lı örgüt şefi 12 şehit haberini aldığı zaman ve Yeniçağ'ın manşetini okurken aynı şeytanî tebessümle 'başardım' kelimesini aynı tonla tekrarlamış olamaz mı? Terörü, terörün akıttığı kanı, terörün yol açtığı infiali basit bir siyasî hesaplaşmanın malzemesi haline getirenler, terör örgütünün gösterdiği yolda koşar adım ilerlemiş olmuyorlar mı?

Bütün gazetelerin feryad ü figan attığı manşetlere, televizyonlardaki iç burkan haberlere de aynı gözle bakmamız lâzım. Bu haberleri izleyen, bu gazeteleri okuyan PKK'nın yönetici kadroları kısa günün hasılatını toplamış olmuyorlar mı? Onların istediği, beklediği, arzuladığı sonuç bu değil mi?

Terör bir yıpratma savaşıdır. Çukurca'da 12 askerin hayatına mal olan saldırı, bir askerî hedefi ele geçirmek veya taktik bir üstünlük sağlamak amacıyla yapılmadı. Gazetelerin bu manşetleri atması, televizyonların o kalbimizi dağlayan görüntüleri vermesi için planlandı ve icra edildi. PKK'nın o gün Çukurca'da döktüğü kanın başka bir amacı yoktu. PKK silahlı propaganda yaptı. Şehitler bu propagandanın malzemesiydi. PKK açısından bu saldırıların tek başarı ölçüsü var. Halkı infiale sürüklemek. Gazete manşetlerinin dökümü, PKK'lıların tıpkı Çukurca'da patlattığı mayın gibi, hepimizi sürüklediği yolu gösteriyor.

Peki o zaman neden PKK'nın gösterdiği yolda ilerliyoruz? Neden bu tuzağa düşüyoruz?

PKK'nın başlattığı terör dalgasının bileşenleri öncekilerden farklı. Ama silahlı propaganda teknikleri aynı. Gencecik bir delikanlı toprağa düşecek. Yeni evli bir uzman çavuş geride gözü yaşlı dul eşini bırakacak, binbaşının çocukları hüzünle babalarının bayrağa sarılı tabutuna bakacaklar. Bizler ateşin düştüğü yerlere bakıp kahrolacağız. Yumruklarımızı öfkeyle sıkacağız. Kabaran duygularımızın esiri olacağız. 12 askerimizi şehit edenlerin bizden istedikleri, bekledikleri tepkileri vereceğiz.

Geçmişte medya bu sınavı birkaç kere başardı. Terör konusunda duygusal içerikli haberlerin ve görüntülerin tamamıyla kaldırılması lâzım. Mümkünse terör saldırılarının sadece bilançosunun aktarılması ile yetinelim. Güvenlik birimlerinin soğuk ve duygusuz dili, halkı bilgilendirmek için yeterli olabilir. Sakin ve soğukkanlı bir dil. Duygudan, acıdan ve öfkeden uzak bir habercilik. PKK'nın kurduğu pusuya toplum halinde düşmekten ancak bu şekilde kurtulabiliriz. İhtiyacımız olan, sabır ve tahammül. PKK bu sağlam kaya kütlesi üzerine bir çentik bile açamayacağını anlamalı.

PKK son zamanlarda hedefinin AK Parti ve Başbakan olduğunu sıkça tekrarlıyor ve 'AKP Devleti'ne savaş ilan ettiğini altını çizerek vurguluyor. Dokuz yıllık AK Parti iktidarı döneminde verilen şehitlerin çetelesini tutanlar ve Yeniçağ'ın attığı manşetteki gibi güya 'asıl suçlu'yu teşhir edenler kime hizmet etmiş oluyor?

PKK'nın gösterdiği yolda ilerleyenler aklını başına almalı. Onları, o yolda kanlı bir pusu bekliyor.

 zaman

Bu yazı 1,340 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Eylül 2012 Bu sefer çözülecek mi?
    • 16 Eylül 2012 Din eğitiminde devlet tekeli kalkıyor
    • 14 Eylül 2012 Siyaset, artık dine alet edilmiyor!
    • 13 Eylül 2012 CHP, PKK ile müzakere yapabilir mi?
    • 9 Eylül 2012 Merkez Sağ'ın son noktası
    • 7 Eylül 2012 Başbakan sertleşmekte haklı mı?
    • 28 Ağustos 2012 Hükümet haklı çıktı
    • 26 Ağustos 2012 Kawa ve Ergenekon
    • 24 Ağustos 2012 Terör sorunu ayrışıyor
    • 17 Ağustos 2012 Hem şiddet üreten, hem barış isteyen bir örgüt
    • 16 Ağustos 2012 'Paralel devlet'in iflası
    • 12 Ağustos 2012 Kürt, Türk, Alevî ve Sünni olmak
    • 10 Ağustos 2012 Yangını kim söndürecek?
    • 5 Ağustos 2012 Ordulaşan partiler ve partileşen ordular
    • 22 Temmuz 2012 Davutoğlu haklı çıkarsa?
    • 17 Temmuz 2012 'Hücre yenilenmesi'
    • 29 Haziran 2012 ÖYM'leri kaldırması için hükümete yetki verdiniz mi?
    • 24 Haziran 2012 Türkiye savaşa girer mi?
    • 21 Haziran 2012 Teröre teslim olmak
    • 19 Haziran 2012 Çözüme yakın mıyız?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,352 µs