En Sıcak Konular

Şamil Tayyar


Şamil Tayyar
0 0 0000

Şeytan ittifakı



Dün CHP Genel Merkezi’ne giderek genel başkan adaylığını ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kararı sürpriz bir gelişmeydi. Şahsına yönelik beklenti çok yüksekti, ancak bu cesareti göstereceği konusunda kuşkular vardı.

Gerçi, Genel Sekreter Önder Sav’ın Baykal’ı terk ederek Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket etmeye başladığı bilgisi ulaştığında, böyle bir sürprize hazırlıklı olmak gerektiği kanaati uyansa da kuşku bulutları dağılmamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun adaylık ilanı Baykal için sürpriz değildi, önceden haberdardı. Ancak yine de ihtiyatlıydı, son dakika manevrası bekliyordu, TV ekranında duyunca “şok” oldu. Bir anda kendini yoğun bir telefon trafiğinin içinde buldu.

Yetkilerini azaltan tüzük değişikliği nedeniyle Baykal’la araları açılan Sav, Kılıçdaroğlu’na ilk desteğini açıklayan isim oldu. Zaten, Kılıçdaroğlu’nu cesaretlendiren de oydu.

Oysa, düne kadar Baykal ile Sav arasında su sızmıyordu. Hatta parti içinde “Deniz Beyle Önder Bey arasında kalan iflah olmaz” denirdi. Örgütteki tepkiler, komik telekulak iddiası ve peygamberimiz aleyhindeki

ağır sözleri karşısında Sav’a sonuna kadar sahip çıkan Baykal, bu saf değişikliğine çok bozuldu.
Kılıçdaroğlu ve Sav’ın bu ittifakı karşında sırtından vurulduğunu, hançerlendiğini, ihanete uğradığını düşünen Baykal, o dakikalarda kendini arayan bir partiliye duygularını şu kısa cümleyle özetledi: “Bu bir şeytan ittifakıdır.”

Daha sonra CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol’un Kılıçdaroğlu’ndan yana saf tutması, 57 milletvekilinin destek deklarasyonuna imza atması, Baykal’ın üzüntüsünü daha da arttırdı.

Hakkı Süha Okay, Güldal Mumcu, Şahin Mengü, Necla Arat, Gaye Erbatur gibi milletvekillerinin kendisiyle konuşma ihtiyacı bile duymadan uzaklaşmasına anlam veremeyen Baykal, dün kendisi için gözyaşı dökenlerin bugün

bir telefonla karşı tarafa geçişini “siyasetin çirkin yüzü” olarak değerlendirdi.
Baykal’dan karşı hamle geldi. CHP MYK olağanüstü toplandı. Yılmaz Ateş ve Savcı Sayan, Sav’a, “Bizimle konuşmadan adaylık yarışında taraf oldun. Bu çirkin komploya ortak oldun” deyince, Sav, “Bu çirkin üslup karşısında burada kalamam” şeklinde tepki göstererek toplantıyı terk etti.

15 MYK üyesi, daha sonra Baykal’a “dön” çağrısı ve Sav’ı genel sekreterlikten istifaya davet etme kararı aldı. MYK’nın bu kararı toplantı bitiminde Yılmaz Ateş tarafından telefonla Baykal’a bildirildi. Baykal’ın cevabı kısa ve net oldu : “Hayırlı olsun...” Mustafa Özyürek de kameraların karşısına geçerek MYK kararlarını okudu.

Aslında Baykal’ın beklediği gelişme buydu.

Deniz Bey’le görüşme imkanım olmadı. Dün uzun süre kendisiyle görüşen bir CHP’li duygularını şöyle aktardı: “Genel başkanımız komploculara karşı yalnız bırakıldığını düşünüyor. Kasetin ortaya çıktığı güne kadar Kılıçdaroğlu’ndan nefret edenlerin şimdi yanına geçmesini, Önder Sav’ın ikinci adamlık sözü alarak Kılıçdaroğlu’nu desteklemesini bir türlü kabullenemiyor. Komplocularla bu ekip aynı safta birleşti. Deniz Bey en çok buna üzülüyor.”
Baykal, MYK üyelerinin yanı sıra bugün toplanacak il başkanlarının tavrını da çok önemsiyor. Özellikle İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in yaklaşımını “en kritik durum” olarak görüyor.

Gördüğüm kadarıyla Baykal, pes etmek niyetinde değil. Umduğu desteği bulabilirse yeniden aday olabilir. Yakınlarının söylediğine göre, siyasete veda edecekse de linç yöntemiyle harcanmak istemiyor.

“Bu video komplosu değil ama ihanet kılıcı Deniz Bey’i öldürür” diyen Baykal’ın yakın çevresine göre, oyun şimdi başlıyor.

star

 

 



Bu yazı 1,317 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Ağustos 2012 Hüseyin Aygün vakası
    • 8 Ağustos 2012 Atatürk yaşasa ismini değiştirir miydi?
    • 1 Ağustos 2012 Hatay’da neler oluyor?
    • 30 Temmuz 2012 Suriye’ye PKK operasyonu
    • 25 Haziran 2012 Vurulan jet değil çünkü...
    • 18 Haziran 2012 Başbakan’ın başka seçeneği yok
    • 14 Mayıs 2012 Kim bu üst komutanlar?
    • 7 Mayıs 2012 CHP’de derin çatışma
    • 28 Mart 2011 Kalemim size emanet
    • 16 Mart 2011 Arşiv bir açılsa görürsünüz
    • 9 Mart 2011 Sen de yoğunlaş, koçum benim
    • 7 Mart 2011 Ergenekon’da neler oluyor?
    • 4 Mart 2011 1 Mart operasyonu
    • 23 Şubat 2011 Olmadı sayın Bakan
    • 22 Şubat 2011 O mektubu kim verdi?
    • 18 Şubat 2011 Kılıçdaroğlu-Yalçın pazarlığı
    • 16 Şubat 2011 Yeni Türkiye nasıl kurulacak?
    • 7 Şubat 2011 CHP’yi yıkmaya mı geldi yoksa?
    • 4 Şubat 2011 Böyle terbiyesizlik olmaz
    • 28 Ocak 2011 Asılacakların listesi

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,700 µs