En Sıcak Konular

Şamil Tayyar


Şamil Tayyar
0 0 0000

Haşema kafalılar



Sözüm ona medyanın araştırmacı gazetecileri Uğur Dündar ve Nedim Şener, Arena programında Yılmaz Özdil’i almışlar aralarına, Balyoz Darbe Planı’nı sulandırdıkça sulandırıyorlar.

Bizimki, “işbirlikçi” listede yer almasından dolayı pek memnun ama sulandırmaya hizmet için “Ben o tarihte işsizdim” diyor.

Ahmet Altan yazdı, o tarihte Cem Uzan dönemi Star Gazetesi’nin Yazı İşleri müdürüydü. Arşive baktım, haklı. Üstelik, yazıları var. Gerçi o tarihte spor yazıyor ama kafa aynı kafa...

Mesela, 24 Ocak 2003 tarihli köşesinin ismi: “Haşema  Kafalılar”

Balyoz Darbe Planı’nın hazırlandığı 5 Mart 2003 tarihinden önce, son iki ayda Star’da toplam 16 yazısı yayınlanmış. 2003 yılı boyunca Star’da yayınlanan yazı sayısı ise 186...

Cem Uzan parlatıcısı anlaşılan balık hafızalı ya da milleti öyle sanıyor. Öyle olmadığı ortaya çıktı. Ne diyelim, vur o bidonu kafana belki ses çıkar, haşemaya da güvenme...


Kod adı: 14

28 Şubat ürünü EMASYA Protokolü, Refahyol döneminde imzalanmak istendi ama dönemin başbakanı Necmettin Erbakan buna yanaşmadı. Genelkurmay’ın 20 Kasım 1996 tarihli yazısı rafta kaldı. Mesut Yılmaz başkanlığında ANASOL-D azınlık (CHP destekli) hükümetinin kurulmasının hemen ardından 7 Temmuz 1997’de imzalandı.

Genelkurmay adına Harekat Daire Başkanı Korgeneral Çetin Doğan, hükümet adına İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan imzayı attı.

Bu protokolle, İçişleri Bakanlığı ukdesindeki kuvvet kullanımı, kuvvet transferi, emir-komuta ilişkisi, işbirliği ve koordinasyon konularındaki yetkiler, askere devredildi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, 21 Temmuz 1997 günü bu protokolü, gereğinin yapılması için 21 ayrı askeri birime gönderdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Doğu Atulga ise 25 Temmuz 1997’de İç Güvenlik Harekat Şube Müdürlüğü’ne verdiği talimat yazısında, EMASYA faaliyetlerinde dikkat edilecek hususları özetledi.

Protokolün en kritik hükmü ise 14. maddedeydi: “EMASYA planlarının uygulanması için mülki makamlar tarafından kuvvet talebinde bulunulduğu ve olay mahalline intikal edildiği andan itibaren, kıdemli askeri komutan (jandarma dahil) emir komutayı alır.”

İşte o EMASYA’dan bu Balyoz çıktı. Üstelik, protokoldeki isimle balyozdaki isim aynı: Çetin Doğan...

 
Yargı neden sessiz?

Üçüncü Ergenekon İddianamesi’nin “51” numaralı ek klasöründe Avukat Levent Göktaş’ın bürosunda ele geçirildiği belirtilen bir “DVD” var. Bu DVD’de önemli kısmı Yargıtay üyesi çok sayıda hakim ve savcıyla ilgili özel hayata dair pornografik görüntülerin yer aldığı biliniyor.

Özel Kuvvetler’den emekli Levent Göktaş, bu DVD’nin kendine ait olmadığını söyledi, polislerin bürosuna koyduğunu öne sürdü. Gerçi aramaya ilişkin görüntü ve tutanaklar, bu iddiayı çürütüyor ama mevzu bu değildir.

Soruşturmayı yürüten savcılar, iddianameyi hazırlarken bu belgelerden kısmen yararlandılar ancak ek klasörlere eklemeyip özel korumaya aldılar.

Vatan Gazetesi, dün ilginç bir iddiayı gündeme getirdi, “Kırmızı noktalı DVD’yi kim kırdı” başlığı altındaki haberde, bu DVD’nin kırıldığı ve izlenemez hale geldiği yazılıydı. Orgeneral Çetin Doğan’ın hazırladığı iddia edilen Balyoz Darbe Planı da aynı DVD içinde yer alıyordu.

Ergenekon iddianamesini hazırlayan savcılar, o DVD’deki kayıtları Yargıtay Başkanlığı’na göndererek incelemelerini istedi. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise o sözkonusu hakim ve savcılara durumu aktararak bilgilerine başvurdu. Şikayetçi olup olmadıklarını sordu.

Gariptir, kendilerine muhtemelen şantaj yapılmak üzere çekilmiş o görüntülerden dolayı hiçbir hakim ve savcı şikayetçi olmadı.

Balyoz Darbe Planı’nda da çok sayıda hakim ve savcıyla ilgili fişleme raporları çıktı. Kimilerine “yıldız” konmuş, kimileri “istenmeyen adam” ilan edilmiş, ki mileri emekliye ayrılmak istenmiş.

Yargıdan “çıt” yok.

Asılsız çıkan telefon dinlemelerine ilk aşamada tepki gösterip “Ateş bacayı sardı” diyen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, sessiz.

Hakim kararıyla alınmış telefon dinlemelerine tepki gösterip sokaklara dökülen, “Darbeci Baro” sloganına kızıp Genç Siviller’i dövmeye kalkan İstanbul Barosu’nun yerinde yeller esiyor.

Hükümetin her icraatına set çeken ve neredeyse paralel devlet gibi hareket eden Danıştay, darbe planı karşısında dilini yutmuş gibi.

Askere sivil yargı yolunu açan yasal düzenlemeyi oy birliğiyle iptal eden, DEP’i çok mahir şekilde kapatan Anayasa Mahkemesi sağır sultan gibi.

Hakim ve savcı örgütü YARSAV’ın yeni başkanı, kayıtsız kaldığı gibi CHP’nin yaygın organı Halk TV’de boy göstermeyi tercih etti.
Kozmik odadaki aramaya kızıp soruşturmanın nasıl yapılacağı konusunda akıl veren HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, bu sefer aklını esirgedi.

Daha vahimi, kendilerine şantaj yapılan hakim ve savcılar, ne hikmetse şikayetçi olmak istemedi.

“Telefonlar dinleniyor” diye ortalığı kasıp kavuranlar, “sivil dikta” diye teori üretenler, çok vahim darbe planları ve şantaj dosyaları karşısında dut yemiş bülbül gibiler.

Sahi neden?

star



Bu yazı 1,214 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Ağustos 2012 Hüseyin Aygün vakası
    • 8 Ağustos 2012 Atatürk yaşasa ismini değiştirir miydi?
    • 1 Ağustos 2012 Hatay’da neler oluyor?
    • 30 Temmuz 2012 Suriye’ye PKK operasyonu
    • 25 Haziran 2012 Vurulan jet değil çünkü...
    • 18 Haziran 2012 Başbakan’ın başka seçeneği yok
    • 14 Mayıs 2012 Kim bu üst komutanlar?
    • 7 Mayıs 2012 CHP’de derin çatışma
    • 28 Mart 2011 Kalemim size emanet
    • 16 Mart 2011 Arşiv bir açılsa görürsünüz
    • 9 Mart 2011 Sen de yoğunlaş, koçum benim
    • 7 Mart 2011 Ergenekon’da neler oluyor?
    • 4 Mart 2011 1 Mart operasyonu
    • 23 Şubat 2011 Olmadı sayın Bakan
    • 22 Şubat 2011 O mektubu kim verdi?
    • 18 Şubat 2011 Kılıçdaroğlu-Yalçın pazarlığı
    • 16 Şubat 2011 Yeni Türkiye nasıl kurulacak?
    • 7 Şubat 2011 CHP’yi yıkmaya mı geldi yoksa?
    • 4 Şubat 2011 Böyle terbiyesizlik olmaz
    • 28 Ocak 2011 Asılacakların listesi

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,352 µs