En Sıcak Konular

Ekrem Dumanlı


Ekrem Dumanlı
0 0 0000

Terörle böyle mücadele edilmez ki!



Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırının ardından 12 gün geçti. 17 evladımızı kaybettiğimiz o menfur olaydan sonra kabaran duyguların yerini sağduyunun alması gerekiyordu. Maalesef öyle olmadı.
Her gün sinirler biraz daha gerildi, moraller biraz daha bozuldu. Şimdi oturup bu noktaya nasıl geldiğimizi düşünmemiz gerekiyor.

Bilmek gerekiyor ki 'bir avuç eşkıya'nın asker ve polisimize bu kadar pervasız saldırılar düzenlemesi ve gencecik fidanlarımızı şehit etmesi halkı infiale sevk ediyor. Vatandaş haklı. Tamam; terör kalleştir, sinsidir; ama aynı taktiklere aynı senaryolara da boyun eğmemek gerekir. Dağlıca baskını da çok konuşulmuştu. Orada da 12 askerimiz şehit düşmüş, 8 askerimiz kaçırılmıştı. Aktütün Karakolu'nun daha önce de 5 kez saldırıya uğraması ve son saldırıda çok sayıda şehit verilmesi üzüntüyü derinleştirdi. Bu arada gazetelerde 'üç koldan istihbarat alındı'ğına dair haberler yer aldı. Genelkurmay'dan herhangi bir yalanlama yapılmadı. Ardından saldırının 9 gün önce rapor edildiğine dair bilgiler yar aldı basında. Buna da herhangi bir tekzip gelmedi. Ankara'daki dedikodular ayyuka çıktı. Yetkili mercilerin sessizliği devam etti.

Tartışmaların harareti tam sönecekken Taraf Gazetesi Aktütün karakoluna yapılan saldırıyla ilgili tüyler ürpertici bilgi ve belgelere yer verdi. Açık söyleyeyim; gün boyunca Genel Kurmay'dan bir açıklama bekledim. Bir yanım diyor ki bu, Taraf'ın yaptığı bir gazetecilik başarısı. Bir yanım da keşke bunlar gerçek olmasa ve genelkurmay hepsini yalanlasa . Çünkü terörle mücadele mukaddes bir davadır; ihmal kabul etmez. Diyelim ki haber yalanlanamıyor; o zaman da Genelkurmay'dan şöyle bir açıklama gelmesi gerekiyordu: 'Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıyla ilgili bir gazetede yer alan haberler hakkında inceleme başlatılmıştır' Taraf'ın haberi yayınladığı gün (Salı) insanımızın içine inşirah salacak herhangi bir açıklama yapılmadı. Oysa bütün televizyonlarda bu haber tartışılıyordu. Dün bütün gazeteler (Hürriyet, Radikal ve Yeni Şafak hariç) Taraf'ın haberine geniş yer verdi. Yer vermek zorundaydılar çünkü. Saldırının daha önceden bilindiği, gerekli istihbaratların alındığı, hatta saldırı öncesi görüntü ve fotoğraflara ulaşıldığı vs. belgelerle iddia ediliyordu.

Genelkurmay'dan somut iddialara somut cevaplar beklenirken, en azından 'sorumlular ya da ihmali görülenler hakkında işlem yapılacağına dair' bir beyan beklenirken, Genelkurmay Başkanı çok sert bir üslupla açıklamalarda bulundu. Kışlada asker azarlar gibi medyayı fırçalıyor; hatta tehdit ediyor gibi bir üslupla konuşuyordu Orgeneral Başbuğ. Taraf'taki iddialara cevap veriyor muydu? Maalesef hayır. Oysa kamuoyu önce Taraf'ta sonra bütün gazetelerde yer alan fotoğraf ve görüntüler hakkında ikna edici açıklamalar bekliyordu.

Daha önce de yazmıştım: Her kim gerçekten asker düşmanlığı yapıyorsa vicdanını yitirmiştir; tıpkı polis düşmanlığı yapanlar gibi, aydın düşmanlığı yapanlar gibi... Ancak asker de sonuçta insandır; hata yapabilir, ihmalkârlık yapmış olabilir. Bunun hukuki bir çerçevede inceleme ve soruşturma hatta cezalandırma yolları vardır. Bu yollara başvurmak mümkünken görevini yapan medya mensuplarını suçlu pozisyonuna itmek yanlıştır; zaten kamu vicdanını da teskin etmez...

Belli ki terör örgütü kimyamızı bozacak hamlelerde bulunmuş. Önceki gün Meclis'teki konuşmalara bakın lütfen. MHP lideri ülkenin Başbakan'ını PKK ile aynı çizgide olmakla suçluyor. Devlet Bey gibi ciddi bir liderin iktidarı eleştirirken başvuracağı metot bu kadar ucuz olmamalı; zira terörle mücadele milli bir davadır; siyasi bir dava değil. Nitekim bu keskin söyleme Başbakan da sert cevap verdi ve "Gerekli cevabı arkadaşlarım verecekler... Muhatap almıyorum." dedi. Terörle mücadele edilirken Meclis bu kadar gerilirse, asker bu kadar sertleşirse tabii ki istenen sonuçlar alınamaz. Hele de terörün önümüzdeki günlerde daha da tırmanması öngörülüyorsa.

zaman



Bu yazı 1,041 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 24 Eylül 2012 Ne gereği vardı?
    • 11 Haziran 2012 Cuntalarla nasıl mücadele edilecek?
    • 30 Nisan 2012 Şiddet!
    • 16 Nisan 2012 '28 Şubat'çılardan panik atak hamleleri
    • 10 Nisan 2012 Çin'den bakınca Türkiye'nin gücü
    • 9 Nisan 2012 Darbede tanıdığım dört subay
    • 2 Nisan 2012 Suriye İran... İşte çetin imtihan!
    • 26 Mart 2012 Terlik
    • 13 Şubat 2012 Aman dikkat!
    • 6 Şubat 2012 Bu yüzden mi susuyorsunuz?
    • 23 Ocak 2012 Hem Hrantçı hem Ergenekoncu olunabilir mi?
    • 16 Ocak 2012 Kaç kafatası bir manşet eder?
    • 9 Ocak 2012 Hesap vermek
    • 26 Aralık 2011 Çanlar Avrupa için çalarken
    • 19 Aralık 2011 Militan
    • 12 Aralık 2011 Maazallah!
    • 5 Aralık 2011 Global Ergenekon
    • 28 Kasım 2011 Dersim'den alnımızın akıyla çıkmak
    • 23 Kasım 2011 İngiltere'yi yeniden keşfetmek
    • 21 Kasım 2011 Dersim'in şifreleri

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs