En Sıcak Konular

Şamil Tayyar


Şamil Tayyar
0 0 0000

Orduda operasyon



Genelkurmay askeri savcılığı, 12 Haziran 2007 tarihindeki Ümraniye’de bir gecekonduya yapılan baskın sırasında ele geçirilen 27 el bombasından sonra genişleyerek Ergenekon’a dönüşen soruşturmayla yakından ilgileniyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar da Genelkurmayla yakın ilişkide. Emekli askerlerin ev ve ofislerinde ele geçirilen ‘gizli’ nitelikteki askeri evrakı, ele geçirilen mühimmat ve silahlarla ilgili ekspertiz raporlarını, Ergenekon’la bağlantısından şüphe duyulan askeri personel listesini delilleriyle birlikte 1 yıldır periyodik olarak askeri savcılığa intikal ettiriyor.

O nedenle askeri savcılık, yürüttüğü soruşturma sonucunda Ergenekon’la bağlantılı subay, astsubay ve askeri öğrencilere yönelik yeni bir dosya açabilir.

İsmail Küçükkaya’nın 18 Temmuz tarihli Akşam’da yayınlanan haberindeki Ergenekon soruşturmasının sonucu da merakla bekleniyor. Hava Kuvvetleri’nde görevli 6’sı kurmay albay 20’den fazla subay, askeri öğrenci ve sivil memur hakkında Ergenekon’la ilişkisi olduğu gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Genelkurmay aynı gün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada soruşturmanın varlığını kabul etti ama Ergenekon’la ilgili olmadığını bildirdi. Küçükkaya ise haberinin arkasında durduğunu yazdı.

Şimdi yeni bir duyum aldık. Havacı bir üsteğmen ile 4 harp okulu öğrencisi Ergenekon’la bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmış. Ayrıca, akçalı bir mevzudan dolayı bir kurmay albayın gözaltına alındığı iddiası ulaştı.

Gözaltılar doğru mu, doğruysa Ergenekon’la bağlantılı mı kesin değil. Akreditasyon sorunu nedeniyle Genelkurmay’dan teyit etme imkanımız olmadı. Açıklama yapılırsa kamuoyu bilgilenmiş olur.


Parti kurarsan aradan çekilirim


Bu hafta yoğun geçti.

Geçtiğimiz Perşembe günü Kayseri Gündem Gazetesi’nin konuğu olarak Kayseri’deydim. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 500 kişilik tiyatro salonunda Ergenekon Konferansı düzenlemişler. Tek konuktum ve salon doluydu. Sağolsunlar, güzel bir organizasyon yapmışlar.

Konuşmaya ‘Bu kalabalığı görünce içimden şöyle geçirdim, ‘Allah’ım aklıma sahip ol, Tuncay Özkan gibi parti kurdurtma’ Kitaplardan üç beş kuruş kazandım o da heba olur gider’ diye başlayınca salon alkışla inledi.

Konferans 1 saat olarak planlanmıştı ama yoğun ilgi nedeniyle 2 saati aştı, bir başka program nedeniyle daha fazla devam edemedim, bu yüzden çok sayıda soruya cevap veremeden salondan ayrılmak zorunda kaldım.

Salonda iki ilginç konuk vardı. Biri İşçi Partisi il başkanı, diğeri Kafkas Derneği temsilcisiydi. İşçi partili konuk son derece zarif bir üslupla görüşlerimize katılmadığını ifade etti. Ancak dernek temsilcisi çok provokatifti. Yurtsever Kafkas kökenli vatandaşlarımızı tenzih ederek söylediğim Ergenekon yönetimindeki Kafkas ağırlığına yönelik sözlerime tepki için gelmişti.

Tüm salon ayağa kalkıp protesto edince susmak zorunda kaldı, en iyi cevabı onlar verdi. Üstelik konferans organizasyonundaki üç kişiden ikisi Çerkez’di.

Cuma gecesi Ankara’da AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın küçük kızı Ayşe’nin düğünündeydik. Düğün çok kalabalık ama sadeydi.

Çiftin nikah şahitliğini yapan Başbakan Erdoğan’la bir ara sohbet etme imkanımız oldu. Laf dönüp dolaşıp Ergenekon’a gelince, piyasaya yeni çıkardığımız ‘Gölge İktidar’ isimli kitabı okuduğunu söyledi, sonra ‘Kaç sattı?’ diye sordu. ‘20 günde 30 bini geçti’ deyince ‘Hadi hayırlısı’ demekle yetindi.

Bu arada Kayseri Konferansı’ndan söz ettim. Parti kurmayla ilgili Tuncay’a yaptığım göndermeyi tekrarladım. Başbakan gülerek, takıldı: ‘Sen parti kurarsan artık bize aradan çekilmek düşer...’

Cumartesi gecesi ise Dağıstanlı meslektaşım İklim’in düğünündeydim. Gelin ve damat ‘Şeyh Şamil’ dansıyla girdiler salona.

Kimsenin yarası yoktu ve hiç gocunmadılar.


SAVCININ AÇIKLAMASI

 

Fatih Cumhuriyet Savcısı Sadık Gülyaz, İstanbul Organize Şube’ye yapılan baskın sırasında emniyet görevlilerine ‘Neden önceden haber vereceğiz, siz Fenerbahçe Orduevi’ne böyle girmediniz mi?’ şeklinde veya o anlama gelebilecek ifadesinin olmadığını açıkladı.

Gülyaz, 25 Ağustos tarihli yazıma istinaden yaptığı açıklamanın son bölümünde ise ‘...suç ve suçluyla mücadele eden kurumları karşı karşıya getirmeyi ve bundan nemalanmayı hedef alan bir iddianın...’ şeklinde ‘siyaset kokan’ ifadelere yer verdi.

Dikkat çeken bir başka nokta, açıklamanın yazıdan tam 6 gün sonra (cumartesi) elden tebliğ edilmesiydi. Emniyetten ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Savcı ‘yasal haklarım saklıdır’ diyor. Doğrudur, dava da açabilir. Biz de operasyona katılan tüm emniyet görevlilerini mahkemeye davet ederiz. Herkes orada namusu, şerefi, haysiyeti üzerine doğruyu söyler. Savcının böyle bir cümlesi yoksa cezamıza razı oluruz.

star



Bu yazı 1,346 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Ağustos 2012 Hüseyin Aygün vakası
    • 8 Ağustos 2012 Atatürk yaşasa ismini değiştirir miydi?
    • 1 Ağustos 2012 Hatay’da neler oluyor?
    • 30 Temmuz 2012 Suriye’ye PKK operasyonu
    • 25 Haziran 2012 Vurulan jet değil çünkü...
    • 18 Haziran 2012 Başbakan’ın başka seçeneği yok
    • 14 Mayıs 2012 Kim bu üst komutanlar?
    • 7 Mayıs 2012 CHP’de derin çatışma
    • 28 Mart 2011 Kalemim size emanet
    • 16 Mart 2011 Arşiv bir açılsa görürsünüz
    • 9 Mart 2011 Sen de yoğunlaş, koçum benim
    • 7 Mart 2011 Ergenekon’da neler oluyor?
    • 4 Mart 2011 1 Mart operasyonu
    • 23 Şubat 2011 Olmadı sayın Bakan
    • 22 Şubat 2011 O mektubu kim verdi?
    • 18 Şubat 2011 Kılıçdaroğlu-Yalçın pazarlığı
    • 16 Şubat 2011 Yeni Türkiye nasıl kurulacak?
    • 7 Şubat 2011 CHP’yi yıkmaya mı geldi yoksa?
    • 4 Şubat 2011 Böyle terbiyesizlik olmaz
    • 28 Ocak 2011 Asılacakların listesi

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs