En Sıcak Konular

Hasan Celal Güzel


Hasan Celal Güzel
0 0 0000

Soğukkanlı olmalıyız



Bu alçakça katliâma hepimiz üzüldük; yüreğimiz kan ağladı. Lâkin soğukkanlı olmalı ve hadiseyi iyi tahlil edebilmeliyiz. Türk Milleti, Akdeniz ülkeleri halklarından farklı ve ağırbaşlıdır.
Bugüne kadar nice bâdireler atlattık; bu hainane saldırılara karşı da başarılı olacağız; asayiş ve huzur mutlaka sağlanacaktır.
Lâkin medya, bu defa da sınıfta kaldı. Aynen Ankara’daki saldırıda olduğu gibi, ekranlarda bol bol ölü ve yaralı görüntüleri seyrettik. Dünkü gazete manşetlerine ve yayınlanan fotoğraflara bir bakınız. Bir ‘reality show’ programı yapar gibi duygu sömürüsünden ibaret bir yayın göreceksiniz. Arkadaşlar kızmasınlar ama PKK isteseydi, ancak bu kadar yayın yapabilirdi. Dünya görüşüne ve yayın politikasına karşı olmakla beraber, bu konuda en isabetli yayını Cumhuriyet Gazetesi yaptı. Bizim Radikal  ile Yeni Şafak da yayınladıkları fotoğraflara dikkat ettiler.
***
Önce, terör örgütünün bu insanlık dışı saldırıyı neden yaptığını düşünmek zorundayız. Bizce bunun sebepleri şu şekilde sıralanabilir:
1.  Son günlerde gerek Türkiye içinde gerekse Irak’ın kuzeyinde temizlenmekte olan terör örgütü, Türkiye’ye ve dünyaya ‘Biz hâlen varız’ mesajı iletmeye ve böylece taraftarlarına moral vererek örgütten ve tabanından kopmaları önlemeye çalışıyor.
2.  Bu saldırıları sıklaştırıp güvenlik güçleri üzerinde ‘caydırıcı’ tesir uyandırarak sıkıştırıldığı köşeden kurtulmaya uğraşıyor. Saldırıları arttırdıktan sonra, TBMM’deki temsilcisi DTP, medyadaki gâfil destekçileri ve bazı dış çevrelerin gayretleriyle, ‘ateşkes’ (!) ilânını sağlamak istiyorlar. Bunda başarılı olurlarsa, derlenip toparlanmaya imkân bulabileceklerdir.
3.  Terör örgütü, habercilik şehvetiyle yanıp tutuşan, reyting meraklısı medyayı, kendi psikolojik harekâtına ve propagandasına âlet ediyor. Türkiye’de ve dünyada dikkatleri üzerine çekerek örgüt propagandası yapmış oluyor.
4.  Terör örgütü, bu saldırılar karşısında içi yanan halkımızın, bir parçası olan Kürt kardeşlerine karşı düşmanca duygular beslemesini ve toplumda ayrılıkçılığın körüklenmesini sağlamaya çalışıyor.
***
Bu tespitleri yaptıktan sonra, alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi lâzımdır. Şöyle ki:
1.  Güvenlik güçlerinin iç ve dış operasyonları arttırılarak devam ettirilmelidir. Özellikle Irak’ın kuzeyindeki hava operasyonları arttırılmalı; bir sınır ötesi kara operasyonu da düşünülmelidir. Güneydoğu’daki birlik sayısı da arttırılarak operasyonlara hız verilmelidir. Bu operasyonlar sonucunda etkisiz hâle getirilen teröristler, medyada ön plânda değerlendirilerek duyurulmalı ve terör örgütünün tükenmekte olduğu gösterilmelidir.
2.  Başbakan ve güvenlik yetkilileri, terör örgütüyle hiçbir anlaşma yapılmayacağını açıkça ilân etmelidirler.
3.  Basın-Yayın organları, terörle mücadele konusunda aydınlatılmalı ve birlikte hareket etmeleri sağlanmalıdır.
4.  Terör saldırılarının Kürtlerle ve Kürtlükle hiçbir ilgisinin olmadığı kamuoyuna anlatılmalı ve kardeşçe bir arada yaşamanın bozulmaması için gereken tedbirler alınmalıdır.
5.  Önleyici İstihbarat konusunda eleman tahsisi ve haber kaynakları arttırılmalı; başta MOBESE kameraları ve dinleme servisleri olmak üzere her türlü teknik imkân seferber edilmelidir. Gerekirse her apartmanın ve ticarî birimin önüne özel güvenlik kameraları yerleştirilmelidir.
6.  Polisimiz terörle mücadelede çok başarılıdır. Polisimizin bu başarısı desteklenmeli; sayısı arttırılmalı; yaşama ve çalışma şartları süratle iyileştirilmelidir. Büyük şehirlerde ve turistik merkezlerde terör saldırılarına karşı ‘özel önleyici timler’ kurulmalıdır.
7.  Saldırılar karşısında geliştirilecek özel bir ‘Psikolojik Harekât Programı’ uygulanmalı ve terör saldırılarını örgütün aleyhine çevirecek tedbirler alınmalıdır.
***
Bu tedbirlere rağmen, belki birkaç saldırı daha vukubulabilir. Ancak, kısa bir müddet sonra asayiş tekrar sağlanır. Yeter ki soğukkanlı olalım ve gerekli tedbirleri alabilelim.

radikal



Bu yazı 1,038 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 27 Mayıs 2012 27 Mayıs'ın hesabı sorulmalıdır
    • 5 Mayıs 2012 Darbeciler! Ordu artık hizmetinizde değil...
    • 29 Ekim 2011 Dikkat! PKK'nın tuzağına düşmeyelim
    • 3 Aralık 2010 Hedefteki ülke: Türkiye
    • 26 Ağustos 2010 Kardeş Pakistan'ın yardımına koşmalıyız
    • 27 Haziran 2010 Oyunun hedefinde iktidar ve Başbakan var (2)
    • 17 Haziran 2010 Terör ve politika
    • 27 Mayıs 2010 50 yıllık utanç: 27 Mayıs
    • 13 Mayıs 2010 Rusya ile tarihî anlaşma
    • 6 Mayıs 2010 CHP-MHP-BDP koalisyonu
    • 20 Nisan 2010 Kıbrıs'ta beklenen sonuç
    • 16 Nisan 2010 'Nerede muhabbet, orada Muhammed'
    • 11 Nisan 2010 CHP ve MHP'ye son Anayasa çağrısı
    • 8 Nisan 2010 Baykal'ın uzlaşma teklifi üzerine
    • 25 Mart 2010 Anayasa reformuna neden karşı çıkıyorlar? (1)
    • 12 Mart 2010 12 Mart Muhtırası
    • 4 Mart 2010 Ermeni iftiraları konusunda bayatlamış Amerikan politikası
    • 21 Şubat 2010 AK Parti'yi kapatma hazırlıkları
    • 31 Ocak 2010 Fişleme üzerine...
    • 21 Ocak 2010 Bu iddialar cevapsız bırakılamaz

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,521 µs