En Sıcak Konular

İbrahim Karagül


İbrahim Karagül
0 0 0000

Kiralık katiller ordusu bu ülkede neler yaptı?



Bir cinayet şebekesi. Katiller ordusu. Hiçbir sorumlulukları yok. Onları sınırlayan, kısıtlayan hiçbir şey yok. Öldürebilir, kitlesel katliam yapabilir, sokak çatışmaları çıkarabilir, her türlü provokasyonu hazırlayabilir, caddelere bombalar yerleştirip patlatabilir, iç savaş çıkarabilir siyasi suikastler işleyebilirler. Yüz milyarları bulan pastadan kim kendilerine daha fazla pay verirse onlar adına çalışabilir, Hedef olan herkesi ortadan kaldırabilirler.

Peki Türkiye'de hangi karanlık operasyonun içinde yer alıyorlar? Kimlerle işbirliği yapıyorlar? Hangi hedeflere yönlendiriliyorlar? Onlar ya da ortakları, hangi efendileri için ne tür pis işleri yapıyorlar? Türkiye'de cinayetlere, bombalı saldırılara, örtülü operasyonlara katılmış olamazlar mı? Son dört yıldaki PKK saldırılarında, özellikle de Dağlıca saldırısında onların hiç mi parmağı yok?

Birkaç yıldır Kuzey Irak'a yapılan yığınaklarda onlar vardı. Peki K. Irak'tan Türkiye'nin belli bölgelerine nakledilen silah ve patlayıcılarda onlar yok muydu? Bu sevkıyatları kimlerle işbirliği içinde yaptılar? Dün burada tekrarladığım ve su an içinde bulunduğumuz gerilimle çok yakından bağlantılı olduğunu düşündüğüm silah sevkiyatının ne kadar içindeler? Kayıp 190 bin silahın ne olduğunu onlar biliyor.

Bu silahların bir kısmını PKK'ya onlar verdi. Ne kadarını Türkiye'ye soktukları hâlâ bilinmiyor. Son dönemde Türkiye'de işlenen cinayetlerde kullanılan silahlarda onların izi var. Ankara ve bir çok bölgede patlatılan ya da patlatılamayan bombalarda onların izi var. Kuzey Irak-Türkiye bağlantılı örtülü operasyonlarda onların izin var. Son dönem PKK saldırılarında onların izi var. Dağlıca saldırısında yine onların da yer aldığı iddia ediliyor. Ortakları kim, birlikte Türkiye'de ne tür entrikalar çeviriyorlar, ne çeşit sokak çatışmaları senaryoları hazırlıyorlar? Blacwater adlı cinayet örgütünden söz ediyorum.

Onları hep Irak'ta çalışır biliyoruz. Ancak Türkiye'de ülkede neler yapmış olabileceklerini kimse sorgulamıyor. ABD yönetimi, pis işlerini yaptırdığı bu şebekelerin Irak'taki çalışma sürelerini bir yıl uzattı. Oysa sivil katliamlardan sorumlu tutuluyorlardı. Davalar açılmıştı. Bağdat yönetimi bile süre uzatılmasını engelleyemedi. Öldürmeye devam edecekler.

İran'a karşı da aynı yöntemleri kullanıyorlar. Ülke içindeki grupları silahlandırıyorlar, örtülü operasyonlara katılıyorlar. Peki PKK'ya silah verdiği resmi olarak ortaya çıkan bu cinayet şebekelerinin Türkiye'de neler yaptığını neden bilmiyoruz? Kim koruyor onları? Kimlerle birlikte hangi çokuluslu planları uyguluyorlar?

Mart 2004'te Irak'ta dört ABD paralı askeri öldürülüp cesetleri Felluce'de bir köprüye asılmıştı. Bunun üzerine korkunç bir intikam saldırısı başlatıldı. Ölenlerin yüzde 90'ından fazlası sivildi. Cesetler toplu mezarlara gömüldü. Medyanın Felluce'ye girmesine izin verilmedi. “Sokaklarda parçalanmış cesetler var. İnsanlar yakınlarını toprağa veremiyor. Bazıları keskin nişancılar nedeniyle cesetleri evlerinin içine gömüyor” diyordu o günlerde Felluce'den gelen bir mesaj. Şehir kimyasal silahlarla vuruluyordu. Haftalarca dünyaya kapatılan kent içindekilerle birlikte imha edildi.

Kıyım o dört kişi için yapılmıştı. En azından görünen sebebi onlardı. Dört lejyoneri yüzünde yüzlerce insanın katledildiği, dört çalışanı yüzünden bir kentin yok edildiği, dört kiralık katili yüzünden kimyasal silahların kullanıldığı, bir kentin haftalarca dünyadan koparıldığı bir şirket bu! Operasyon üsleri Malta. Kara ve hava birlikleri var. CIA'nın Türkiye'ye de bir çok kez uğrayan gizli uçuşlarında da, esir ticaretinde de onlar vardı.

Ama artık bu ve benzeri örgütlerin Türkiye'de neler karıştırdığını sorgulama vakti geldi. Bundan sonra neler yapabileceklerini öngörebilmek için en azından. ABD Başkan Yardımcısı Cheney'e yakın olan Blackwater'ın ve benzer cinayet örgütlerinin, PKK'nın silahlandırılması, Türkiye içlerine patlayıcılar sevkedilmesi, Türk-Kürt çatışması çıkarılması, siyasi krize paralel biçimde tahrikler hazırlanması gibi karmaşık ilişkilerdeki rolü ciddi biçimde ele alınmalı.

Özellikle bu dönemde…


yenişafak



Bu yazı 1,428 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 20 Nisan 2012 Türk-Kürt-Sünni..
    • 30 Mart 2012 Suriye satrancı, İsrail'e askeri üs
    • 16 Şubat 2012 En tehlikeli ihtimal: Ya savaş tersine dönerse!
    • 10 Şubat 2012 Hesaplaşma: Kim kimi tasfiye edecek?
    • 2 Aralık 2011 Bitti Esad, gerçekten bitti..
    • 18 Kasım 2011 Artık, Suriye ile savaş halindeyiz!
    • 9 Eylül 2011 Evet, Tahrir'de konuş! Tarihi değiştir! De ki...
    • 18 Ağustos 2011 İran-Suriye ve PKK: O 'kart' yine masada..
    • 10 Ağustos 2011 Altı saat ne konuştular?
    • 27 Temmuz 2011 Ölüm koalisyonu Haçlı savaşçıları..
    • 22 Temmuz 2011 Avrupa Birliği parçalanıyor..
    • 29 Nisan 2011 Cuma, öfke, kan...
    • 10 Şubat 2011 Barış beklerken savaş gelmesin!
    • 31 Aralık 2010 Bir casusa bu kadar para veriliyor mu!
    • 29 Aralık 2010 İki not ve bir kirli ittifak!
    • 24 Eylül 2010 İsrail-PKK bağlantısı bu işi bozabilir mi?
    • 3 Şubat 2010 Bu toplantı hiç de hayra alamet değil!
    • 17 Aralık 2009 İran-Suudi savaşına doğru mu gidiyoruz?
    • 8 Aralık 2009 Reşadiye'den kim ne mesaj veriyor?
    • 28 Ekim 2009 Birileri tarih yapıyor, bunu kimler yazacak?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,756 µs