En Sıcak Konular

Şamil Tayyar


Şamil Tayyar
0 0 0000

O gece bir apache



Derin mevzulara dalınca devletin derin dehlizlerinden ilginç mesajlar da gelmeye başladı: Dağlıca’daki PKK saldırısı sırasında iletişim araçlarına karartma uygulandığı doğru. Bu, teknik olarak ancak uydu aracılığıyla mümkün olabilir.

Üzerinde durulması gereken başka bir iddia daha vardı: Cuma gecesi sınırda (kimi zaman ihlalde bulunarak) dolaşan Amerikan ordusuna ait bir Apache taarruz helikopterine rastlandı. Amerikalılar, bu olayı rutin bir keşif uçuşu olarak açıkladılar. Oysa durum, hiç de anlatıldığı gibi değildi.

200 civarında teröristin Kuzey Irak’taki kamplardan kalkarak Dağlıca’ya saldırısının ardından ABD’nin bu eylemle ilgili Türkiye’ye neden istihbarat vermediği tartışılırken, ortaya atılan iddia şu: Gece görüşlü Apache sınırda keşif yaparken Dağlıca ve çevredeki askerin konuşlanma şekli, uydu bilgilerine ek olarak bu Apache tarafından detaylandırılıp PKK’ya ulaştırıldı.

İnanılır gibi değil. Aynı saatlerde teröristler katırlarla ulaştıkları sınırdaki mevzilerdeydi. Saldırı da cumartesini pazara bağlayan gece yapıldı. Yani sınırdaki Amerikan keşfinden 24 saat sonra.

Bu iddia, askeri makamlarca mercek altına alınmış. Merak etmeyin; 192 bin Amerikan menşeli silah PKK ve peşmergelerde çıkınca ‘Tüh, kaybolmuş’ diyen ABD, yine pişkin pişkin bu işin içinden sıyrılmayı becerir.

Bakalım, çekirge daha kaç defa sıçrayacak?


Guam’lı PKK’lılar


Bir emekli subay, PKK’nın son eylemlerindeki bazı gariplikleri sıralarken, ‘Teröristler arasında Amerikan ordusundan askerler olabilir’ demişti. Uzunca sohbet ettiğimiz bir terör uzmanı, ‘Bunlar Guam’da ABD ordusu tarafından eğitilen teröristler’ dedi.

Guam Adası, Pasifik Okyanusu ile Filipin Denizi arasında, Japon Denizi’ne hakim noktada stratejik konumdaki bir ada. Bu adada yaklaşık 3-5 bin peşmergenin eğitime tabi tutulduğu iddiası, daha önce gündeme gelmişti. Yeni iddia, onların sadece peşmerge değil aralarında PKK militanı olduğu yönünde.

Küresel terör konusunda eserleri bulunan Prof. Dr. Nurullah Aydın’ın tespitleri de benzer nitelikler taşıyor:

-3 bin Peşmerge CIA tarafından Guam adalarına eğitim için götürülmüştür. Bunlar Barzani’nin silahlı gücünü oluşturmuştur.

-ABD, Öcalan’ı teslim ederken Marksist üst yönetimi tasfiye etmiş, lider kadrosunu kendisiyle işbirliği yapacak şekle sokmuştur.

-ABD ordu envanterindeki 150 silah kaybolmadı, Barzani ordusuna verildi. PKK da bundan yararlandı.

-Barzani askerlerinin istihbarat eğitimini MOSSAD yürütmektedir.

-İnsansız uçaklarla bölge sürekli kontrol altındadır. Türkiye ve İran askeri hareketlenmeleri, uydu ver yer haberleşme ağıyla Barzani-ABD-İsrail tarafından tespit edilmektedir.

-Türk ordu birlikleri haberleşme şifre ve kodları ABD ve İsrail teknolojisi ile iç içe olduğundan TSK’nın istihbarat ve haberleşme ağı takip edilmektedir.

-Son saldırılar; PKK görüntüsü altında ABD-İsrail-Peşmerge ortak operasyonudur.

-Türk-Kürt çatışma senaryosu uygulanıyor.

-Irak’ta etnik ve mezhep ayrışması projesi, PKK adlı sanal örgüt eliyle Türkiye’de gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

-PKK ve, PEJAK, Barzani, Talabani ordusuyla bütünleşmiştir.

-ABD, bölgede Kürt devlet projesinin çekirdek yapılanmasını sağlamıştır.

-Amaç, Kuzey Irak Kürt yapılanmasının baltalanmaması, İran’a yönelik ABD-İsrail askeri harekatına karşı çıkan Türkiye’yi işbirliğine mecbur etmektir.

İddialı tespitler. Üzerinde kafa yormaya değer doğrusu.


Vursunlar amortisör sağlam


Cemil Çiçek, geçen dönem hükümetin paratoneriydi. Son günlerdeki eleştirilere bakıyorum, yine aynı görevi istemese de üstlenmiş durumda. Dün Çiçek’le uzun uzun sohbet ederken sürekli hedef tahtasında yer almanın nasıl bir duygu olduğunu sordum, kızgın ama kendinden emindi: ‘Vursunlar abalıya hiç önemli değil. Amortisör sağlam, yerinde duruyor.’

Amortisör sağlam da zamanla yıpranmaz mı? Cevabı: ‘Benim yıpranmamın ne önemi var? Gencecik insanlar ölüyor, can gidiyor. Feda olsun onlara. Bana jilet atmaya devam etsinler, ben bu ülkeye hizmet etmek için işin yükünü çekmeye devam ederim.’

Dağlıca saldırısıyla ilgili yayın yasağı, ‘sansür’ değil miydi? Çiçek: ‘Bu benim şahsi tasarrufum değildir. İlgili kurullarda yapılan değerlendirmelerin sonucunda böyle bir karara ihtiyaç duyulmuştur.’

Neden ihtiyaç duyuldu? Anlattı: ‘Toplumsal barışı zedeleyecek öyle yayınlar yapılıyor ki, insan o yayınları izleyince ortalığı yakıp yıkası geliyor. O yayınlardan sonra bir Türk-Kürt çatışması çıkarsa medya hala reyting peşinde koşar mı?’

Çiçek, Mehmet Ali Birand’ın bu süreçteki yayıncılık politikasını da eleştirdi: ‘Maalesef televizyonlar reyting peşinde koşuyorlar. Öyle olunca Mehmet Ali Birand Talabani’yi çıkarıyor, Barzani’yi de çıkarır. Dertleri reyting.’

Medya eleştirisine Londra saldırısını örnek vererek devam etti: ‘Bakın Londra’daki o patlamadan sonra 24 saat hiçbir TV kanalı görüntüleri yayınlamadı. Biz Türkiye AB üyesi olsun, herkes Avrupalı gibi davransın derken, neden gazeteciler Avrupalı gibi davranmıyor?’

star gazetesi



Bu yazı 1,415 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Ağustos 2012 Hüseyin Aygün vakası
    • 8 Ağustos 2012 Atatürk yaşasa ismini değiştirir miydi?
    • 1 Ağustos 2012 Hatay’da neler oluyor?
    • 30 Temmuz 2012 Suriye’ye PKK operasyonu
    • 25 Haziran 2012 Vurulan jet değil çünkü...
    • 18 Haziran 2012 Başbakan’ın başka seçeneği yok
    • 14 Mayıs 2012 Kim bu üst komutanlar?
    • 7 Mayıs 2012 CHP’de derin çatışma
    • 28 Mart 2011 Kalemim size emanet
    • 16 Mart 2011 Arşiv bir açılsa görürsünüz
    • 9 Mart 2011 Sen de yoğunlaş, koçum benim
    • 7 Mart 2011 Ergenekon’da neler oluyor?
    • 4 Mart 2011 1 Mart operasyonu
    • 23 Şubat 2011 Olmadı sayın Bakan
    • 22 Şubat 2011 O mektubu kim verdi?
    • 18 Şubat 2011 Kılıçdaroğlu-Yalçın pazarlığı
    • 16 Şubat 2011 Yeni Türkiye nasıl kurulacak?
    • 7 Şubat 2011 CHP’yi yıkmaya mı geldi yoksa?
    • 4 Şubat 2011 Böyle terbiyesizlik olmaz
    • 28 Ocak 2011 Asılacakların listesi

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,058 µs