En Sıcak Konular

Cevdet Batu



Cevdet Batu
0 0 0000

Göğsümdeki Amerikan bayrağı!



O bir stratejist… O bir ASAM danışmanı… O bir terör uzmanı… Hem de terör azdığında fikrine başvurulan, mikrofonlar burnuna sokulan cinsten… Hatta o biiir yaklaşımıyla şahin kıvamında, emekli askerlerle dirsek temasında… O bir kendisine benim de saygı duyduğum, hususi kişilik… Fikirlerinden faydalandığım hatta bu siteye sık sık görüş veren uzman karakter… Site yöneticileri kızacak ama… O bir ki üç dört Ercan Çitlioğlu’ndan bahsediyorum.

Yukarıda saydım Çitlioğlu’nun özelliklerini… ASAM’a terör konusunda danışmanlık yapan, terör denince görüşüne başvurulan Türkiye’nin önde gelen uzmanlarından. Sabah gazetesindeki haberi görünce bıyık altından gülümsedim. Telefona sarıldım ve site yöneticilerini aradım. Yazı yazıyorum kendinizi koruyun dedim. Onlar gardını alırken ben Çitlioğlu’nun fotoğrafına bakıp başımı bir sağa bir sola salladım, diğer yandan da klavyenin tuşlarına dokunmaya başladım.

Haber Asala operasyonlarında kullanılan Abdullah Çatlı ile ilgili. Asala operasyonlarının beyni Metin Günyol Ercan Çitlioğlu’na konuşmuş: Çatlı’yı kullandık ve başarılı oldu. Yazımızla ilgisiz ama aslında çok ilgili bir haber. İlgisiz çünkü asıl meselemiz Çatlı değil Ercan Çitlioğlu’nun fotoğrafı… İlgili çünkü bu haber Çitlioğlu’nun sadece terör uzmanı değil, Asala operasyonunu yürüten kişiyle basın arasında köprü kuracak kadar derin bir kişilik olduğunu ortaya koyuyor. Derin kişilik vurgusunun altını çizelim… İleride lazım olacak!

Ancak biz konunun bu kısmını kapatalım ve asıl noktaya gelelim: Çitlioğlu’nun göğsündeki bayrağımsı Amerika'ya…

Çitlioğlu'nun kazağındaki yıldızlı bayrak!Hep garibime gitmiştir… Okuldayken de “milliyetçi” olduğunu ileri sürenler Amerikan malları tüketir, göğüslerinde –hatta kimi tiki kızlar popolarında- Amerikan bayrağı taşımaktan rahatsızlık duymazlardı. Bense kimsenin yapmadığını yapar, “milliyetçiliği reddeden içeriğime rağmen” Türk bayrağı rozeti takardım. Arkadaşlarıma da sorardım: Başkasının bayrağını üzerinizde nasıl taşırsınız? Kültürel bir hegemonya bu? Nasıl kendinize yediriyorsunuz?

Elbette itirazım sözde kalırdı. Yani kimsenin giydiklerine karışamazdım. Umurumda değildi yani… Kimsenin de olmamalı. Artık üniversite öğrencilerinin bu tutumunu da hoş karşılıyorum zaten. Kimseden kimi konularda fazla duyarlılık göstermesini beklemeye hakkımız yok. Bırakalım da isteyen istediğini yapsın, istediği konuda hassasiyetini ortaya koysun, istemediğinde koymasın.

Ancak bir terör uzmanının, önemli toplantılara katılan bir uzmanın, Ercan Çitlioğlu’nun göğsünde Amerikan bayrağı -tam olarak bayrak değil, American crew yani Amerikan tayfalarının sembolü ancak o bayrak da olabilirdi, zaten ilk bakışta Amerikan bayrağı gibi duruyor, hadi ona bayrak diyelim- olan bir kazak giymesi emin olun dikkatimden kaçamazdı. Üstelik Türkiye'nin en çok okunan gazetelerinden birine haber olurken o kazağı giymesi, Amerikan bayrağını gözümüze gözümüze sokması tam bir faceat! Güzel manşet olurdu: Türk terör uzmanının göğsünde Amerikan bayrağı! Tam da Amerika ile boğaz boğaza geldiğimiz şu günlerde... Elin Aurelio'su televizyonlarda milli marş okusun sen kalk Türk terör uzmanı göğsünde Amerikan bayrağı taşı! Bunun üzerine yazmamazlık edemezdim. Yanlış anlamayın ‘derin kişilik’e karışmak istediğimden değil. İroniyi ve geldiğimiz noktayı vurgulamak açısından...

Bu arada bir an aklıma geldi de… Tüm cüssesiyle Avrasya-Bir Vakfı (ASAM’ın bağlı olduğu vakıf) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Gülbahar o kapıdan içeri giriyormuş. O an Şaban Bey’in zihninden geçecekleri çok merak ederdim doğrusu!



Bu yazı 4,167 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Eylül 2008 Kissinger Erdoğan'a ne yazdı
    • 22 Kasım 2007 Türk usulü çalışkanlık: Yumurta kapıya dayanınca!
    • 16 Kasım 2007 ‘Vahdettin haindir’ diyenler parmak kaldırsın!
    • 17 Ekim 2007 Göğsümdeki Amerikan bayrağı!
    • 14 Ekim 2007 Kimin nesi bu Facebook?
    • 7 Ekim 2007 Müjde Ar’ın gazoz kapağı
    • 5 Ekim 2007 Asıl Truva atı Fransa’ymış…
    • 26 Eylül 2007 Korku rehberi: Türbanlılarla ilgili acayip saptama!
    • 21 Eylül 2007 “Çok istiyorsa türbanı Erdoğan ve Gül taksın!”
    • 17 Eylül 2007 'Allah’tan Sami’ye: Türk muhafazakarlığının yeni harfleri!
    • 11 Eylül 2007 'Hain kılıçlar' neremize değdi?
    • 2 Eylül 2007 11 Eylül’den önce, 11 Eylül yazısı
    • 23 Ağustos 2007 Bekir Coşkun da beni kovacak mı?
    • 9 Temmuz 2007 Meydanlarda seçim kakofonisi!
    • 5 Haziran 2007 Yeniler için en önemli ders: Bir kişiden uzak durun!
    • 21 Mayıs 2007 “Putin’in gizli ordusu!”
    • 5 Mayıs 2007 Muhtıra günlerinde aşk!
    • 29 Nisan 2007 Deniz Baykal’a güzellemedir!
    • 24 Nisan 2007 Habertürk’ü yakan Melih Meriç değil, Bülent Arınç!
    • 13 Nisan 2007 Huzur formülü!

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,245 µs