En Sıcak Konular

Mehmet Ali Birand


Mehmet Ali Birand
0 0 0000

TSK'yı asıl bunlar yıpratıyor...



Yine eski yıllara dönüyoruz.
Terör kabarıyor, buna karşılık önlemler dizisi artıyor. Cenazeler siyasi mitinglere dönüşüyor. Kimi emekli subay, kimi mafya kırıntısı kişiler dernek kurup, vatan adına etrafı bombalamaya başlıyorlar. "Ya sev, ya terk et" edebiyatı yeniden yaygınlaşıyor.
İç kapatıcı bir manzara.
İşte en son örneklerinden biri daha,
Ümraniye'deki bir gecekonduda bulunan el bombalarının sahibi diye, Kuvva-i Milliye Derneği İstanbul Şube Başkanı Oktay Yıldırım sorguya çekiliyor.
"Ben bunları, Hasdal Askeri Kışlası'nın çöplüğünde buldum" demiş. Üstelik 30 bombalık sandıktan 3'ü eksik. Onlar da, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan 3 bomba ile aynı kaynaklı...
Sanki çocuk kandırıyor.
Kim bu Yıldırım?
Danıştay saldırısıyla gündeme gelen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'i sorgusu sonrası yanaklarından öperek kucaklayan kişi. Besbelli silah ve ülkü arkadaşları.
Muzaffer Tekin'in açıklaması bir harika...
Bu olayın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak amacıyla düzenlendiğini söylüyor. Oysa, TSK'yı asıl yıpratanlar kendileri.
İnanılır gibi değil... Genelkurmay Başkanlığı bu tip kişiler ve derneklerle ilişkileri kestiğini açıkça göstermelidir. Zira bunların her yasa dışı girişiminin faturası askere kesilmektedir. Genelkurmay'dan ses çıkmadıkça veya ikna edici bir tutum görülmedikçe, iki grup sürekli şekilde irtibatlandırılacaktır.

DANIŞTAY'IN MANTIĞINI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM
Danıştay'ın kararları kamuoyu tarafından kolay kolay anlaşılamıyor. Hele Türk Telekom ile ilgili olarak geçen Cuma günkü kararı, kafaları tam anlamıyla karıştırdı.
Danıştay, Türk Telekom'un sabit faturalardan, uluslararası şehirlerarası ve GSM'lerle yapılan konuşmaların fiyatlarını ucuzlatan kararını "tüketicinin aleyhine olduğu" gerekçesiyle durdurdu.
Çok özür dilerim, ancak bu mantığı anlayabilmiş değilim. Gerekçeleri de, basına yansıdığı kadarıyla okudum. Yine anlayamadım.
Türk Telekom, şehir içi arama fiyatlarını yüzde 18 yükseltti. Buna karşılık diğer servisleri %53-60 arası indirdi. Herhangi özel bir şirketin çeşitli servisler arasında kuracağı bir dengeyi oluşturdu. Yani, ticari bir düzenleme yaptı. Örneğin ben, Türk Telekom indirimlerinden en çok yararlananlardan biriyim.
Danıştay'daki hakimlerin hangi ticari kaygılar, hangi ticari bilgilere dayanarak, tüketicinin zarara uğradığı kararına vardığını bir türlü çözemedim.
Eğer Türkiye, özelleştirme politikalarını komünist rejimlerdeki gibi, artık çağ dışı kalmış yasalarla yürütür, bu yasaları değiştirmek yerine, Danıştay'ı küçük düşürme pahasına aynı uygulamada ısrar ederse, ülkeyi düzlüğe çıkaramayız. Ya da yasaları değiştirelim ve özelleştirme politikasından vazgeçelim.

BİZİM, SUNA'LARA İHTİYACIMIZ VAR
Genç kuşağı politikaya sokamadığımız için hep şikayet ediyoruz. Ancak cesaretle bu maceraya atılan olduğunda ise, gereken desteği vermiyoruz. Bunun en tipik örneği de, Suna Vidinli'dir.
29 yaşında.
Samsun'da DP listesinde 1'inci sırada.
Üsküdar Amerikan Lisesi'nden sonra, Washington'da Georgetown ve Harvard'da Orta Doğu ve İslam üzerine yüksek ihtisas yapmış, İngilizce, İtalyanca ve Arapça bilen bir genç.
Ne istediğini bilen, tuttuğunu koparan, pırıl pırıl bir politikacı adayı. Türkiye'yi Avrupa'ya taşıyacak bir kuşağın temsilcisi.
Şimdi merak ediyorum. Acaba Samsun, Suna Vidinli'ye sahip mi çıkacak? Yoksa onu kenara itip, parti içi çekişmelerde başı çekecek bir başkasını mı seçecek?
Hepimizin Suna Vidinli'lere ihtiyacı var. Meclis'i, dünyanın ne olduğunu bilmeyen, düğünlerde havaya ateş etmeyi bir marifet sayan, ceza yazan polisi sürdürmeyi güç gösterisi görenlerle doldurdukça, hiçbir yere varamayacağımızı unutmayalım.
Bravo Mehmet Ağar'a... Vidinli gibi aday bulan ek fazla lider göremiyorum etrafımda.

BİR BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİNİN ÇIĞLIĞI
"Ben, Denizli bağımsız milletvekili adayı Rasim Bulut. Demokrasiye katkı adına, bağımlı olmamak adına, ezilmiş çoğunluğun sesi olmak adına, etnik, dinsel, cinsel, ekonomik baskıya karşı durmak adına, emekli maaşımdan kısarak bağımsız milletvekili adayı oldum.
Ben kömür dağıtmadım, dağıtamam. Seçin beni sizlere para vereceğim, demem. Beş katı ve/veya iki anahtar vaat edemem. Arkamda ne sermaye ne de medya patronları var. Cebimdeki parayla iki davul iki de zurna tutabilirim.
Takım tutar gibi, parti tutan halkıma, dik duruşumu, doğruları ve gerçekleri göstermek istiyorum."

DALGIÇLAR BODRUM'A...
Bu sezon tüm dalgıçlar için Bodrum'da dalış yapmak gerçekten mükemmel olacak. Çünkü, Bodrum Sualtı Derneği neredeyse kuruluşundan beri üzerinde hassasiyetle durduğu Karaada Yapay Resif ve Batıklar Projesi'nin bir bölümünü 2007 yaz sezonuna hazır hale getiriyor. Üstelik Bodrum'un çeşitli yerlerinde çevreci, nitelikli ve kalıcı dalış noktaları oluşturmak ve yapay resiflerin amacına uygun olarak su altı canlılarının desteklemek için de çalışıyorlar. BOSAD, Bodrum'daki dalış turizmini tanıtmak, geliştirmek, sualtı tarihini ve doğasını korumak amacıyla 2004 yılının Temmuz ayında kuruldu. Amaçları arasında, Bodrum sualtı canlı ve cansız varlıkları koruyup tanıtmak, spor fuarlarını Bodrum'a getirtmek, sualtı sporları yarışması düzenlemek, sualtı sporlarına dair eğitim amaçlı kurslar v.b organizasyonlar düzenlemek var. En önemlisi de Bodrum ve civar ticari dalış merkezlerinden, BOSAD üyesi olanların hizmet standartlarını yükseltmek için gerekli çalışmaları yapıyorlar. Dalmayı bir tutku haline getirenler, bunun önemini bilirler. BOSAD'ı hedeflerine ulaşmaları için destekliyoruz aman bizi hayal kırıklığına uğratmasınlar.

BU ESERİ MUTLAKA OKUYUN...
Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin en değerli ismi Prof. Dr. S. Rıdvan Karluk, Türkiye'nin AB ilişkilerine inanılmaz bir katkıda bulundu.
AB'nin nasıl işlediğine, ve politikalarına açıklık getiren dev bir eser çıkardı.
Eğer, bu ilişkilerle ilgileniyor veya AB'nin ne olduğunu ve ne olmadığını merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız... Eğer bütün bu bilgileri elinizin alında tutmak arzusunda iseniz, Karluk'un eserini (Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş. 0212 511 54 32, betakitap@betakitap.com ) bulun ve yanınızda tutun. Prof. Karluk'un ellerine sağlık...

PARİ İLE ONUR DUYUYORUZ...
Seçim, terör, şiddet... Gerçekten de içimiz karardı ve geleceğe umutla bakmaya ihtiyacımız var. Daha dört yaşında kamerayla tanışan Pari Dukovic'in öyküsü, hepimize ders olacak nitelikte…
Fotoğrafa ilgisi ailesi tarafından okul öncesinde fark edilen Pari, yetenekli olduğu kadar şanslı bir çocuk. Futbol ve basketbol dışında yetenek bursuna yüz verilmeyen bir ülkede, fotoğraf bursuyla okumuş. Okul danışmanlarının da yardımlarıyla, ABD'nin önde gelen on bir kolejinden davet almış ve Rochester Institute of Technology'de karar kılmış. Sayısız ödül kazanan genç, bu yıl mezun olarak profesyonel sanatçılar arasına katılmış.
Pari'nin hikayesinden alınacak çok ders var. İlgili bir anne-baba olmanın sonuçları, dünyaya geniş bir perspektiften bakabilen bir okulun öğrencilerine kattıkları, azınlık olma hali tehdit değil, zenginlik olarak görüldüğünde yaratılan sentez, yetenek ve azim birleştiğinde ortaya böyle manzaralar çıkıyor.
Pari'nin başarısı tartışılmaz. Ama ben, izninizle gencecik bir fidanı el birliğiyle sulayıp heybetli bir ağaca dönüştüren Dukovic ailesini ve Eyüboğlu Koleji'ni kutlamak istiyorum. İşte ilgi ve emeğin sonuçları.. Hepimize örnek olsun!

(Bu yazı, Posta Gazetesinde ve aynı gün Hürriyet Gazetesinin tüm dış yayınlarında, Hürriyet internet sitesinde (www.hurriyetim.com.tr) Milliyet internet sitesinde (www.milliyet.com.tr) ve Daily News ekibi tarafından tercüme edildikten sonra hem ana gazetede, hem de Daily News internet sitesinde (www.turkishdailynews.com) yayınlanmaktadır. )



Bu yazı 1,290 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 27 Eylül 2012 Türkiye, Suriye'de frene basıyor...
    • 25 Temmuz 2012 Türkiye'siz İsrail'in eski etkinliği kalmadı...
    • 20 Temmuz 2012 Esad için yer aranmaya başlandı, ancak henüz kabul eden ülke bulunamadı...
    • 13 Temmuz 2012 Washington Ankara'yı yavaşlatmaya çabalıyor
    • 27 Haziran 2012 Türkiye karizmasını çizdirmedi...
    • 21 Haziran 2012 PKK, vurdukça devre dışı kalıyor...
    • 25 Nisan 2012 23 Nisan müsamelerinden kurtulamayacak mıyız?
    • 19 Nisan 2012 Böyle subay yetiştirirseniz, Darbe'ye hayret etmeyin
    • 2 Mart 2012 ABD raporu: Ermenistan ile ilişkiler açılmalı...
    • 21 Şubat 2012 Bu defa MİT kazandı, ancak dikkat...
    • 9 Şubat 2012 Bırakın dindar nesli, tablet nesli geliyor...
    • 23 Aralık 2011 Biz neden kızıyoruz, asıl Sarkozy utansın...
    • 15 Aralık 2011 Gül 2014'e kadar Çankaya'da...
    • 10 Aralık 2011 Erdoğan çekildi, partinin haline bakın...
    • 30 Kasım 2011 Başbakan'ın ameliyat sonucu saklanmamalı...
    • 27 Ekim 2011 Devlet ne yapsa, bir türlü yaranamıyor...
    • 20 Ekim 2011 Bu açık bir cinayettir, bir savaş ilanıdır
    • 29 Eylül 2011 PKK vuruyor, ancak kışkırtamıyor...
    • 21 Haziran 2011 Erdoğan'ı tarihe asıl Kürt sorunu geçirir...
    • 22 Nisan 2011 Türkiye, BDP'ye sahip çıktı

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,809 µs