En Sıcak Konular

İbrahim Karagül


İbrahim Karagül
0 0 0000

El Kaide'den gelen mektup!



14 Şubat 2005'de Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'yi ortadan kaldıran suikast çok sarsıcı sonuçlara yol açtı. Lübnan ve Suriye ateşin içine atıldı. Hariri, yüz milyarlarca dolarlık para için mi öldürülmüştü yoksa Lübnan ve Suriye'yi yemek için mi?

BM soruşturma komisyonu suikastle ilgili hiç bir kanıta ulaşamamış olmalı ki, soruşturmacılar Türkiye'de tutulan Luvey Sakka, kendi ifadesiyle Loay Sakka'ya kadar geldi. Sakka'nın Hariri suikastiyle bağlantısı araştırılıyor şimdi. Gerçek kimliği belirlenmeye çalışılıyor. DNA ve kan testleri yapılıyor. Gerçek Sakka olup olmadığı, estetik ameliyat yapıp yapmadığı gibi onlarca sorunun cevabı bulunmaya çalışılıyor.

Sakka operasyonu her sorunun cevabını bulmak için kurgulanmış bir şov… İnandırıcılıktan uzak olduğu için 16 Ağustos 2005'te "Bu ne geveze El Kaideci!" başlıklı bir yazı yazmıştım. Sakka yazıya kızmış, bir mektup göndermiş. Şunları yazmıştım:

"Günlerdir Türk basınında El Kaide kod adlı bir şov izliyoruz. MIT, CIA ve Mossad tarafından yapılan Suriyeli Luvey Sakka ve Hamid Obysi'nin yakalanmasını içeren operasyon, 11 Eylül sonrasının en büyük gelişmesi olarak medyada "hak ettiği" yeri buldu. Mersin-Alanya arasında İsraillilere saldırı olacağına ilişkin uyarılar, sürat motorları, villalar ve milyonlarca doların dışında, 11 Eylül'den bu yana çözülemeyen hemen her saldırı açıklığa kavuşturuldu! El Kaide ile ilgili bütün teoriler yerle bir edildi. Örgütle ilgili ortaya atılan fikirlerin hiçbir anlamı olmadığı ortaya çıktı.

El Kaide'nin üs düzey beş kişisinde biri yakalandı! Ondan daha iyi örgütle ilgili bilgi verecek kim olabilir ki? Afganistan işgali, Guantanamo'daki El Kaide mensupları, Madrid ve Londra bombalamaları, ABD'nin küresel düzeyde yürüttüğü operasyon ve soruşturmalar bile bu kadar verimli olmadı!

Sakka 11 Eylül saldırılarının yapılacağını biliyordu hatta uyardı! Londra saldırılarını planladı! İstanbul saldırılarında belirleyiciydi! Saymaya gerek yok, El Kaide imzalı her saldırıda rol oynadı. Öyleyse artık çözülecek bir şey kalmadı. Hangi ülkede kimler el Kaideci, saldırıları düzenleyenler nerede, kimler nerede ne zaman yeni saldırılar planlıyor artık biliniyor olmalı…."

"Çok ilginç bir El Kaide mensubu. Soğukkanlı ve çok geveze. Bir şaklaban! Söylenmesi istenen her şeyi her fırsatta söylüyor. Medya mensuplarını görmesin, kimse onu susturamıyor. Savcılığa gelince de susma hakkını kullanıyor…."

"Operasyonla ilgili haberleri önce İsrail'den duyuyoruz. Garip bir şekilde İsrail istihbarat çevreleri Usame Bin Ladin'in ve Eymen Zevahiri'nin Afganistan'dan Irak'a geçmeye hazırlandıkları haberlerini yayıyor. Onlara göre Ladin ve Zevahiri, muhtemelen Eylül ortalarına Pakistan ve İran Belucistanı üzerinden Irak'a geçecek…"

"Sakka operasyonuyla aynı tarihlerde Berlin'deki İsrail Büyükelçisi, İslamcıların büyük saldırılar yapacağını açıklıyor. Hemen ardından Alman polisi Cuma günü camileri kuşatıyor ve cemaate terörist muamelesi yapıyor…"

Sakka'nın 01/12/2005 tarihinde gönderdiği mektupta, namaz kılmaması ve şarap içmesi haberi tekzip ediliyor. Kendisiyle görüşürsem detaylı bilgiler aktaracağı ifade ediliyor ve "Tabi ki benim durumumda size göre çok soru işaretleri var. Madem ki ben buradayım neden bana sormuyorsunuz? Bende sizi aydınlatacak çok bilgi var…." deniyor.

Şimdi, BM soruşturma görevlileri Sakka ile Hariri suikasti arasındaki bağlantıyı araştırıyor. Bu, BM'nin elinde suikastle ilgili hiçbir kanıt yok demektir. Daha önce de, Sakka'ya, Hariri suikastiyle bağlantılı olduğu, suikasti Iraklı direnişçilerin işlediği yönünde ifade vermesi için baskı yapılmıştı. Yani birileri kendi suçları için taşeron arıyordu.

Durum öylesine karışık ki, avukatı Osman Karahan bile onun gerçekten Sakka olup olmadığını bilmiyor ve "2001'de gördüğüm kişiyle cezaevinde gördüğüm kişi aynıydı. Ancak duruşmada müvekkilimi net olarak göremedim. Tam olarak o mu değil mi bilmiyorum" diyor.

Sakka yabancılar tarafından daha önce sorgulandı. Hatta CIA'nin gizli sorgu merkezleri ve gizli uçakları çerçevesinde tartışıldı. Burnuma birilerinin karanlık işleri için Sakka'yı bir kamuflaj malzemesi olarak kullanmaya çalıştığı, onun üzerinden kendilerini akladıkları yönünde kokular geliyor. Bakalım Sakka üzerinden daha ne senaryolar okuyacağız.

yenişafak



Bu yazı 838 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 20 Nisan 2012 Türk-Kürt-Sünni..
    • 30 Mart 2012 Suriye satrancı, İsrail'e askeri üs
    • 16 Şubat 2012 En tehlikeli ihtimal: Ya savaş tersine dönerse!
    • 10 Şubat 2012 Hesaplaşma: Kim kimi tasfiye edecek?
    • 2 Aralık 2011 Bitti Esad, gerçekten bitti..
    • 18 Kasım 2011 Artık, Suriye ile savaş halindeyiz!
    • 9 Eylül 2011 Evet, Tahrir'de konuş! Tarihi değiştir! De ki...
    • 18 Ağustos 2011 İran-Suriye ve PKK: O 'kart' yine masada..
    • 10 Ağustos 2011 Altı saat ne konuştular?
    • 27 Temmuz 2011 Ölüm koalisyonu Haçlı savaşçıları..
    • 22 Temmuz 2011 Avrupa Birliği parçalanıyor..
    • 29 Nisan 2011 Cuma, öfke, kan...
    • 10 Şubat 2011 Barış beklerken savaş gelmesin!
    • 31 Aralık 2010 Bir casusa bu kadar para veriliyor mu!
    • 29 Aralık 2010 İki not ve bir kirli ittifak!
    • 24 Eylül 2010 İsrail-PKK bağlantısı bu işi bozabilir mi?
    • 3 Şubat 2010 Bu toplantı hiç de hayra alamet değil!
    • 17 Aralık 2009 İran-Suudi savaşına doğru mu gidiyoruz?
    • 8 Aralık 2009 Reşadiye'den kim ne mesaj veriyor?
    • 28 Ekim 2009 Birileri tarih yapıyor, bunu kimler yazacak?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,632 µs