En Sıcak Konular

Güler Kömürcü


Güler Kömürcü
0 0 0000

Çok özel bilgiler ...



Çoook ilginç duyumlarım var, ‘bilgi bombardımanına’ tutacağım akıl odanızı ey değerli okur, G.İ.T’den size özel bilgiler; (G.İ.T’in açılımını siz bulun, tek ipucu G: Güler ve... Bu espri sadece bir tatlı tebessümünüz için üretildi, şimdi ciddileşiyorum)


İçeriye, siyasete bakalım; yükselen değer milliyetçilik tamam, gelinen noktada birilerinin kafatası milliyetçiliğini körükleyip, bugünlerde sahneye MİLOSEVİÇLER çıkarmak istediği söyleniyor. Kim-kimler olabilir demeyin, henüz yeterince medyatik donanıma sahip değil yerli Miloseviç’imiz, bir anda, uyumada olduğu raftan indirilip-kamuoyuna sunulabilir, kötü bir hazırlık, çok kötü.


Geçtik, başka konudayız. Son zamanlarda hızla yükseliyor, belirli bir siyasi parti çatısı altına girmeyi reddeden bazı ‘radikal milliyetçi’ gruplar arasında ‘ŞAMANİZM’ rüzgarı fırtınaya dönüşmeye başladı, Türkçü-Şaman grupları büyük fotoğraf içinde nereye koyuyorsunuz ey bilen okur?


Olağan duruma dönelim, siyasi kulislerde seçim ittifakı senaryoları dillerde. BBP’nin başlattığı ‘iddialı transferlerin’ belirli periyotla devam edeceği, BBP liderini GÜLEN cemaatinin de desteklediği, BBP’nin DYP ile seçim ittifakı yapmaya hazırlandığı söyleniyor. Hatta, duyumlarıma göre Başbakan Erdoğan da BBP’nin başlattığı bu atağı geri planda destekliyormuş (BBP’nin alacağı her oyun MHP’den geleceği varsayımıyla) ve iddia o ki Sayın Erdoğan, BBP’nin perde arkasındaki transfer faaliyetlerine destek olması için milliyetçi camianın abisi Musa Serdar Çelebi’den de güya ‘rica’da bulunmuş. Sayın Çelebi’ye bu iddiaları sordum, kesinlikle, ‘kendisinin’ böyle bir vitrinde olmadığını-olmayacağını söyledi, bu da ara not.


Kulislere devam; şu sıralarda Genç Parti’nin de, ANAP ve AKP’den milletvekili transferi adına hummalı görüşmeler sürdürdüğü söyleniyor, hatta şu ana kadar istediği transferleri gerçekleştirememesi nedeniyle ‘Genel kurulunu ocak sonundan mart başına ertelemek zorunda kaldığı (Genel kurulda bomba transferlerle büyük bir siyasi şov planlıyorlarmış) öne sürülüyor.


Bir de, duyduğuma göre Genç Parti’nin vitrin gerisinde en etkili ismi ‘Güneş TANER’miş, evet, ya bu bilgiyi nereye yerleştireceksiniz şimdi efendim?


Güneş TANER’den Mesut YILMAZ cephesine geçelim, cuma günü bir dostumla Teşvikiye’de öğlen yemeğinde iken yan masamızda da YILMAZ ile Celal DOĞAN ve de birkaç eski siyasi hararetle konuşuyorlardı. Celal DOĞAN’ın uzun süredir sonuçlandıramadığı siyasi hareketine şu sıralarda YILMAZ’ın destek verdiği belirtildi, ‘ruh çağırma seansı’ adına ilginç değil mi?


Şimdi de, iç-dış gelişmelere farklı açı yapalım, çook iddialı bir not daha; Dışişleri Bakanı Sayın GÜL, Washington’a uçuyor, dönüşte ‘bir önemli platformda’ NEÇİRVAN BARZANİ ile bir araya geleceği öne sürülüyor, GÜL ve Neçirvan BARZANİ görüşmesi böyle sıcak bir dönemde hangi açılımları getirir, yorum sizin.


Ve konu bütünlüğünü bozmadan devam; PERŞEMBE yazımda, Hrant DİNK’in cenaze töreninde Leyla ZANA ile Akkan SUVER arasında geçen bir diyaloğu aktardım, hatırlayalım, ‘Zana diyor ki; bugün birileri inadına -hepimiz Ermeniyiz- diye bağırır ise, biz de inadına -Kürdüm- diye bağırır, buna karşın birileri de inadına Türküz-der ise ne olacak? Bunlar çok yanlış, tehlikeli söylemlerdir. Yazımın ardından Orhan DOĞAN aradı; ‘Güler Hanım o diyalog esnasında ben de Sayın ZANA ve Sayın SUVER’le birlikteydim, Leyla Hanım -inadına- vurgusunun özellikle altını çizdi ve ‘bu inatlaşmanın, yaratılmaya çalışılan uzlaşma ortamını yok edebileceğine dair tedirginliğini dile getirdi’ dedi.


Son olarak, DİNK’in cenaze töreninde gözden kaçan bir detaya dair özel bilgi; cenazede ön sıralarda bir de ‘üniformalı Ermeni general’ vardı, kimdi bu Ermeni general kimdi? Ermeni general, Rusya’dan, halen yaşamakta olduğu Moskova’dan cenaze töreni için geldi, (Erivan’dan gelen heyete dahil değildi) 2 gün kalıp döndü. Bay Madatov, emekli bir general, dedeleri Kırım Savaşı’nda Rus ordusunun subayı olarak Kars cephesinde bize karşı savaşmış.


Bir önemli not daha; cenaze töreninde ABD Büyükelçisi Wilson’un, gelenleri ‘hoş geldiniz’ diye karşılaması dikkat çekti. Büyükelçi adeta ev sahibi gibiydi, hangi evin sahibi, yorum sizin...


Bu kadar, artık bu bilgi yüklü yazının sentezi de size bıraktım efendim.
akşam



Bu yazı 758 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 29 Haziran 2007 ‘İnsan tanrı’ yaratma planı devrede
    • 22 Mayıs 2007 2 yıl sonra yeni seçim beklentisi...
    • 15 Mayıs 2007 22 Temmuz’da seçim olmayabilir-mi? 
    • 8 Mayıs 2007 ‘AKP kapatılabilir’ 
    • 20 Nisan 2007 Her an her şeyin dengesi değişebilir... 
    • 12 Nisan 2007 Köşk yolundaki meçhul hesaplara bakalım 
    • 5 Nisan 2007 "5 yılda 7 ülke ele geçirilecek"
    • 13 Mart 2007 Andıç... Dosya savaşlarında sırada ne var? 
    • 8 Mart 2007 Eylem senaryoları... 
    • 20 Şubat 2007 Gül, Kürt liderlerle hafta sonu görüştü mü?! 
    • 13 Şubat 2007 Evet, derin devlet vardır... 
    • 8 Şubat 2007 ‘Kürt devleti Türkiye himayesinde kurulacak’  
    • 2 Şubat 2007 Acil müdahale... 
    • 1 Şubat 2007 Şifre; Serhildan mı?
    • 30 Ocak 2007 Çok özel bilgiler ...
    • 26 Ocak 2007 Perde arkasındaki gerçekler farklı mı? 
    • 25 Ocak 2007 ‘ABD’nin Karadeniz Projesi’ ve de suikastların şifresi  
    • 29 Aralık 2006 Washington Büyük Locası Türk'e emanet
    • 15 Aralık 2006 Asker baharda K. Irak'a girerse ne olur?
    • 7 Aralık 2006 AKP'li Edibe Hanım ve de TAŞYAPI...

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,809 µs