En Sıcak Konular

Oray Eğin


Oray Eğin
0 0 0000

Bir komplo teorisi



Nerede okudum hatırlamıyorum, gazeteci Tuncay Özkan için bir yerde “Solun yeni lideri” diye bahsediyorlar. Bir süredir Kanaltürk’le ulusalcı cephenin sözcülüğüne soyunan Özkan giderek bununla yetinmiyor, adeta bir siyasi parti lideri gibi davranıyor. Mitingler düzenliyor, Cumhurbaşkanı’yla boy gösteriyor, AKP’ye karşı en sert muhalefeti yapıyor. Acaba başbakanlığı da gazeteciliği gibi olacak mı, diye endişe duymamak elde değil.

Şaka bir yana, Tuncay Özkan’ın açtığı muhalefet platformu epey ses getiriyor. Önümüzdeki seçimlerde, AKP’nin olası bir ikinci zaferine karşın Özkan’ın önerilerini dikkate alanlar çıkacaktır illa ki: “Solcular CHP’ye, sağcılar MHP’ye oy versin!”

Kanaltürk bu mesajın altını çizmek için de CHP’nin ve MHP’nin toplantılarını, mitinglerini uzun uzun yayınlıyor. Hatta ta mayıs ayında, kanalın CHP’nin “emrinde” olduğuna ilişkin iddialar basına yansımış, Tuncay Özkan’sa kendisinin her türlü muhalefeti desteklediğini söylemişti.

Ancak CHP’yle Tuncay Özkan’ın yakınlığı da gözden kaçacak gibi değil. Bu bağlamda, ünlü gazetecinin solcuları CHP’ye oy vermeye davet etmesini de anlamak mümkün.

Bu mümkün de, CHP’nin yanında MHP’nin desteklenmesi neden olabilir acaba? Kanaltürk içinde MHP’yi kim temsil ediyor olabilir?

Bu kişi, geçtiğimiz senelerde Türklük aleyhine yazılarıyla gündeme gelen Mine G. Kırıkkanat belki de. Kırıkkanat, daha evvelden de yakın arkadaş olduğu Tuncay Özkan’ın hareketine katıldı bir süre evvel. İkisi, yanlarına emekli paşa Kemal Yavuz’u da alarak “Gerçekler” isimli bir haber talk şov yapıyorlar. Burada Başbakan ve AKP aleyhine en ağır sözler söyleniyor.

Tuncay Özkan CHP’yi temsil ediyorsa, Kırıkkanat’ın da MHP’yle bağlantısına komplo teorilerine son derece açık olan akrabalık bağları işaret ediyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1948 Osmaniye doğumlu. Babasının adı Salih, annesinin adıysa Samiye. Samiye hanımın kızlık soyadı ise Kırıkkanat. Babası Ökkeş Kırıkkanat, annesi ise Melek Kırıkkanat.

Melek Kırıkkanat, Mine G. Kırıkkanat’ın baba tarafıyla akraba. Ayrıca MHP’nin eski Osmaniye Belediye Başkanı Memili Kırıkkanat da aynı aileden. Zaten, Kırıkkanat soyadı Osmaniye’de çok önemli bir aileye ait.

Mine G. Kırıkkanat, kendisine bu bağlantıları soranlara Osmaniyeli olduğunu ve MHP’li akrabalarını kabul etmiş. Baba tarafından Osmaniyeli’ymiş, ancak MHP’li akrabalarıyla görüşmezmiş.

Ve bütün bu komplo teorisine katkı olacak bir bilgi daha: Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Tufan Algan da Devlet Bahçeli’yle ve Kırıkkanat ailesiyle akraba. Kendisi de Osmaniye Düziçi Nüfus Müdürlüğü’ne kayıtlı.

Yaklaşan seçimlere ve muhalefet cephesine bir de bu açıdan bakmakta fayda var.
 



Bu yazı 765 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mayıs 2007 Değişen kartvizitler ve dönemsel zenginler 
    • 30 Mart 2007 İlginç bir ailenin iflası 
    • 7 Mart 2007 Bir kanal ölü doğarsa... 
    • 26 Şubat 2007 Mehmet Barlas'ın şefkatli elleri
    • 8 Şubat 2007 Hürriyet'in fotoğraf hilesi
    • 7 Şubat 2007 Bu kadar ucuz mu?  
    • 29 Ocak 2007 Sezercik düşman parçası  
    • 23 Ocak 2007 Atlas bebek neden doğdu? 
    • 17 Ocak 2007 Bir komplo teorisi
    • 27 Aralık 2006 Vesikalı yarim 
    • 21 Aralık 2006 Bu kodları çözmemiz gerek  
    • 6 Haziran 2006 Haber kanalları tehlikenin farkında mı?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs